Záhada zlaté štoly přehled
Vlastimil Vondruška
Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Další z příběhů královského prokurátora Oldřicha z Chlumu se tentokrát odehrává v okolí Prahy. Nevysvětlitelným způsobem se při cestě z královských dolů v Jílovém u Prahy ztratí truhlice plná zlata. Král Přemysl I. Otakar povolá Oldřicha z Chlumu, protože je jasné, že...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada zlaté štoly. Přihlašte se a napište ho.
Další zapeklitý případ(y) Oldřicha z Chlumu a jeho pomocníků Oty a Diviše. Stejně jako předchozí díly, i v tomto nechybí napětí, překvapivé rozuzlení a trochu i té romantiky :) Pro fandy historických románů a detektivek naprosto parádní :)
„Když už pomlouvám svého pána, tak se nejdřív ohlédnu. Prostořekost bych ještě prominul, ale hloupost ne.“
„Proslulý filozof Aristoteles kdysi napsal, že jsou jen dvě cesty, třetí neexistuje.“
„Nerad trápím lidi, o nichž si nejsem jistý, že jsou zločinci. Protože bezpráví je stejný hřích, jako zločin. Možná ještě větší.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Záhada zlaté štoly v seznamech
v Přečtených | 1 260x |
13. století historické detektivky Oldřich z Chlumu (fiktivní postava)
Část díla
2014 | Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. |
2019 | Kronika zániku Evropy: 1984–2054 |
2011 | Velký král Přemysl Otakar I. |
2002 | Dýka s hadem |
2019 | Falknovská huť |
Tak tento díl se mi líbil nejvíc ze všech prozatím přečtených. (knihy této série čtu na přeskáčku). Líbil se mi možná i proto že krajinu, ve které se odehrává docela dobře znám a několik let jsem zde žila. Tak již se těším na další díl.