Záhady a tajemství druhé světové války přehled

Záhady a tajemství druhé světové války
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31161/zahady-a-tajemstvi-druhe-svetove-valky-31161.jpg 4 12 12

Podtitul: Zmizení, úmrtí a nevysvětlené události největšího válečného konfliktu v dějinách Během šesti let II. světové války došlo k mnoha zdánlivě nevysvětlitelným událostem a vznikly stovky pověstí a legend, jež po léta kolovaly, aniž by se s jistotou vědělo, zda k nim došlo nebo ne. Historik a novinář Jesús Hernández hledá v Záhadách a tajemstvích II. světové války historická vysvětlení všech těchto událostí a snaží se rozlišovat mezi mýtem a realitou. Na stránkách této knihy se objevují letadla a lodi, jež beze stop zmizely, špióni, jejichž rukama procházely životně důležité informace, záhadné osobnosti a opravdu tajemné události, jež jsou popsány čtivě a s vědeckou přesností. V této knize poznáme nejtajemnější stránky války, která rozhodujícím způsobem ovlivnila dějiny lidstva. Neznámé osoby se mísí s důležitými osobnostmi jako Hitler, Churchill, Rommel nebo McArthur v neuvěřitelných příhodách, které se skutečně staly, i v legendách, které zněly pravděpodobně, ale nakonec se ukázaly jako nepravdivé. Bylo někdy za války napadeno město Los Angeles? Jaký byl vztah mezi Bermudským trojúhelníkem a II. světovou válkou? Došlo skutečně k filadelfskému experimentu? Umřel bratr Johna Fitzgeralda Kennedyho za podivných okolností? Kde se nacházejí Hitlerovy ostatky? Zničily málem spojenecké bombardéry Poslední večeři Leonarda da Vinciho? To jsou jen některé ze záhad II. světové války, jež si tato kniha klade za cíl objasnit.... celý text

Literatura faktu
Vydáno: , Jota

Enigmas y misterios de la Segunda Guerra Mundial, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhady a tajemství druhé světové války. Přihlašte se a napište ho.

vvikingg
06.02.2025 5 z 5

Od autora jsem četl už Operace Valkýra a spokojenost i s toto knihou. Čtivou formou v šesti tématických kapitolách se snaží objasnit některé záhady, mýty, zmizení atd. z druhé světové války. Legendy a konspirační teorie se mísí z historickou realitou a na konci příběhu je vždy nejpravděpodobnější vysvětlení. Zajímavá je kapitola o německé atomové bombě, některé zdroje uvádí, že Němcům scházel krůček , jen 2 - 3 měsíce. Mezi německým a americkým vývojem byl ohromný rozdíl. Projekt Manhattan si vyžádal 30 bilionů dolarů a pracovalo na ně 125 tisíc lidí, včetně 6 vědců, kteří později obdrželi Nobelovu cenu za fyziku. Ještě pozoruhodnější je ale skutečnost , že zařízení kde se obohacený uran získával , zaujímalo rozlohou a velikostí území Franfurktu nad Mohanem. Tohle tvrzení považuji za logické, těžko lze tedy uvěřit, že hrstka německých vědců, trpící neustálým bombardováním, omezeným rozpočtem, nedostatkem materiálu, dosáhla stejných výsledků jako Američané. Německá atomová bomba stále přitahuje historiky, badatele, kteří doufají že najdou vytoužený důkaz, že Němci měli atomovou bombu na dosah.

michal9632
15.06.2014 5 z 5

Kniha plná zajímavostí, ale i nevyjasněných záhad týkajících se 2. světové války.

Kniha Záhady a tajemství druhé světové války v seznamech

v Mé knihovně12x