Záhady detektiva Ludvíka přehled
Marc Moallic
Kreslené detektivní hádanky. Detektiv Ludvík patřil k neoblíbenějším komiksovým postavám legendárního francouzského časopisu Pif. Po léta čtenářům předkládal týden co týden jednu detektivní záhadu k řešení. Jeho kreslíř Moallic vytvořil za léta více než 600 pokračování! Detektiv Ludvík též inspiroval vznik postavy českého detektiva Štiky, který kraloval po léta v časopisu Ohníček. V prvním knižním vydání případů detektiva Ludvíka najdou čtenáři 85 záhad k řešení, které svou nápaditostí potěší děti i jejich rodiče.... celý text
Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2018 , Albatros (ČR)Originální název:
Les Énigmes de Ludo, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhady detektiva Ludvíka. Přihlašte se a napište ho.
Klasika za 5 bodov. Vobeci nevadi, ze pripady su obcasna hrane logiky, i za nou, toto je cista nostalgia, radost. S klasickym Pifom som sa zacinala ucit po francuzsky. Velmi pekne dakujem za ceske vydanie.
Oceňuji schopnost autora vytvořit na tak malém prostoru detektivní případ, který nebyl vždy lehce rozluštitelný. Detaily zde hrají velkou roli.
Další body dávám za sympatické komiksové zpracování.
Kniha Záhady detektiva Ludvíka v seznamech
v Mé knihovně | 5x |
Četly jsme každý večer několik záhad s dcerou (9) před spaním a děsně ji to bavilo. No a mě taky! Některé z nich jsou na přihmouření oka, protože bych na ně ani nemohla přijít, ale je to super věc, která se dobře čte a hlavně baví. Krátké komiksy, které neodradí snad ani školáky nečtenáře.