Vražda ve mlýně přehled

Vražda ve mlýně
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539291/bmid_vrazda-ve-mlyne.jpg 5 20 20

Záhady Redmonda a Haze série

< 3. díl

Jason Redmond a Daniel Haze musejí vánoční ples opustit dřív, než by si přáli. Na mlýnském kole se totiž našla mrtvola v poněkud choulostivé poloze a je potřeba vypátrat, kdo za touto ponižující vraždou stojí. Redmond a Haze zkoumají, čím se Frank Darrow provinil, že vrahovi nestačilo pouze ho zabít. Kdo k němu mohl chovat takovou zášť? Zapletl se notorický pijan s někým, s kým neměl? Vyšetřovatelé ve snaze určit motiv rozplétají jeho všemožné vztahy a docházejí k šokujícímu odhalení s vážnými následky. Inspektor Haze, jenž nedávno povýšil na hodnost inspektora, potřebuje případ vyřešit, aby měl u brentwoodského policejního sboru úspěšný start, ale blíží se Vánoce, které by mnohem raději trávil se svou manželkou Sarou. Kapitán Redmond, Američan s anglickým šlechtickým titulem, který na aristokratické poměry vede vysoce nestandardní domácnost, se zase musí vyrovnat se svou minulostí, aby se mohl začít soustředit na budoucnost. Podaří se jim společně dopadnout vraha od opuštěného mlýnu?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Murder at the Mill, 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda ve mlýně. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

SBH
15.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Tato série se mi převelice líbí, ale jestli budou Jason a Daniel vyšetřovat každých pět měsíců jednu vraždu, do deseti let budou žít v pustině, dejte na mě.
Klady. Popis doby a prostředí je sice úsporný, ovšem velmi výstižný, takže se do příběhu dokážu propadnout. Při cestování mi umrzaly prsty, v salónech mi naskakovala zdvořilá mluva. Do extrémně upjaté společnosti vnáší Jasonův americký duch patřičný závan svobody a tolerance, další plus. Jeho domácnost se mi líbí se všemi výstřelky a podivnostmi. Cecilii bych vystřelila na Měsíc, na druhou stranu tato příšerná postava představovala skvělý protipól k Jasonovu chování, a ačkoli mě rozčilovala, příběh rozhodně obohatila. Katherine se nám mihla na několika stránkách, sice důležitých, ale uvítala bych více interakce. A palec nahoru za vyřešení Micahovy rodinné situace. U Daniela dochází k období klidu, které si hoch rozhodně zaslouží.
Vyšetřování vraždy mě bavilo. Měla jsem svou teorii, úplně vedle jsem nebyla, ale do černého jsem taky netrefila. Vzhledem k intimní povaze zločinu končily veškeré výslechy v mrtvém bodě a bylo nasnadě, že se řešení ukáže spíše náhodou. Naštěstí náhodou dost logickou, i když v případě, kdyby Kitty pracovala v jiném panském domě, nemají detektivové šanci. Ovšem usvědčení zloděje Grahama mě zahřálo u srdéčka.
Takže zápory. Vím, že je to dnes moderní, ale čím dál víc mi vadí přehnaně stručný způsob zápisu. V klíčových scénách bych ocenila pár slov či dokonce vět navíc, abych měla podrobnější informace. Takto dostanu pouze stručný zápis děje, ano, neztrácíme čas, ovšem já bych si čtení ráda užila.
Ovšem každopádně doporučuji a už se těším na další díl.

jesterka.as
29.09.2024 5 z 5

Tuhle sérii jsem si oblíbila hned od začátku, jsou to super detektivní jednohubky. Hlavní postavy jsou mi sympatické, takže si užívám každý díl,už aby byl přeložený další :).


Galadwen
26.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Pokračování série v duchu předchozích dílů, tentokrát s poněkud bizarní vraždou a spoustou osobních peripetií obou vyšetřovatelů a jejich rodin. Tentokrát se totiž zejména Redmond víc než vyšetřování věnuje svému soukromému životu. Jediné, co mi příliš nesedělo, byl dost laxní přístup obou hlavních hrdinů k uměle vyvolanému potratu jedné z postav.
Kniha je rozhodně pro milovníky těch detektivek, které nejsou příliš komplikované a zároveň věnují pozornost nejenom mordování, ale i soukromí vyšetřovatelů a vývoji jejich vztahů, takže je dobré díly číst chronologicky. Stále se čte svižně a příjemně, těším se na další pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vražda ve mlýně v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit29x

Štítky knihy

vraždy policejní vyšetřování

Autorovy další knížky

2023  84%Vražda v kryptě
2023  90%Vražda v opatství
2024  98%Vražda ve mlýně
Skrýt reklamy