Záhada tajného dopisu přehled
Enid Blyton
Šestý a zároveň poslední titul ze série „Záhady“ populární britské autorky. Hrdiny jsou opět Roger, Diana, Pajda a Barny a velcí kamarádi pes Ťulpa a opička Miranda. Děti tráví tentokrát prázdniny na mořském pobřeží – v Merlinově zátoce. Zlatý písek, vysoké útesy a záhadné jeskyně slibují tři týdny báječných prázdnin se spoustou koupání, slunění a rybaření. Z plánů na poklidné koupání nezbude nic. Hned první den na pláži Pajdu vyděsí podezřelý cizinec. Co tady ten muž pohledává a kdo je jeho záhadný společník? Proč se dal do spolku s nebezpečně vyhlížejícím tulákem? A tak místo slunění a koupání na děti čeká pátrání, ale stojí za to! Zažijí dobrodružství, o jakém se jim ani nesnilo.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: 2008 , Albatros (ČR)Originální název:
The Ragamuffin Mystery, 1959
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada tajného dopisu. Přihlašte se a napište ho.
Pěkný díl, možná trochu kratší, ale některé děti to uvítají. Jinak zde nechybí záhada, trocha napětí a sPajdovy vylomeniny.
Další série od Enid Blyton a opět jsem nadmíru spokojený. Opravdu nedokážu říct, že by mne nějaká její kniha nebavila. Doporučuji všem malým i velkým klukům a holkám.
Nanejvýš uspokojivé.
Kniha Záhada tajného dopisu v seznamech
anglická literatura detektivky pro děti
1992 | Pětka na ostrově pokladů |
1996 | Pětka v pasti |
2003 | Vzhůru na kouzelný strom |
1993 | Podařená dvojčata |
1997 | Pětka na Ďáblových skalách |
Za nás nejslabší z celé série. Napnutí jsme byli, ale nějak se to vleklo.
A co mně osobně na tom vadilo hodně, byl zmiňování výprasku jako výchovné metody. Vím, že je kniha z doby, kdy to takto bylo a že odráží tehdejší společnost, ale přesto mi z toho bylo úzko.