Zahrada: Návrat přehled
Jana Richterová
Zahrada je románová pentalogie na pomezí městské fantasy a magického realismu, jejímiž hrdiny jsou dnešní mladí lidé volně sdružení do přátelské skupiny. Příběh, v němž se všední současnost proplétá s motivy legend, mýtů, lidové kultury, hudby, doteky svatých knih a děl světové literatury. Vážnost, humor, realita a fantazie, romantické city spolu se sňatky z rozumu, skoro detektivní záhada i hororové obrazy v jednom. Ve třetím dílu s podtitulem Návrat se přátelství, žárlivost i láska mísí a proměňují jako barvy v alchymistově křivuli. Zmizelé a pohřbené opět vstupuje na scénu, aby zpochybnilo všechny předchozí dohody a rozumné plány. Někdo se navrací jasně a čitelně, jiný v sotva postřehnutelných náznacích a po špičkách, dosud skrytý za kulisami. A protože had v rajské zahradě nikdy nespí, na Tomáše Roháče čeká jedna velmi těžká zkouška.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahrada: Návrat. Přihlašte se a napište ho.
Zahrada mě jako vždy nezklamala. Pro mě je tohle jedinečná série, stejně jako její autorka. A můžu s čistým srdcem říct, že postava Tomáše je jedna z mých nejmilejších vůbec. Těším se na příští rok, kdy se znovu ponořím do tajů Zahrady a znovu se setkám se svými (knižními) přáteli, kteří se po ní toulají.
Kniha Zahrada: Návrat v seznamech
městská (urban) fantasy magický realismus
2013 | Zahrada: Sféra |
2015 | Zahrada: Návrat |
2014 | Zahrada: Lovec |
2016 | Zahrada: Velmistr |
2018 | Zahrada: Hostina |
Tahle série je doopravdy skvělá, jsem z ní velmi nadšená, jedna z nejlepších knih, co jsem v poslední době četla