Zahradníci ve městě přehled

Zahradníci ve městě
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495200/bmid_zahradnici-ve-meste-cqk-495200.jpg 5 7 7

Jak se může z malého semínka stát potrava? A proč klimatu prospívá zahradničení bez rytí? Zahradníci ve městě je příběh o kamarádech, kteří si uprostřed města vytvoří zahrádku. Spolu s nimi se dozvíte spoustu zajímavostí o semínkách, mikroorganismech, půdě, zahradničení bez rytí, kompostování, bokaši a biozemědělství. A navíc společně vyřešíte i několik téměř detektivních záhad, třeba kdo ukradl vzácné pivoňky. Podle této knížky můžete začít sami zahradničit doma nebo ve škole. A podobně jako Lotka, Bianka a Tomík k tomu ani nutně nepotřebujete vlastní zahradu.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Plats pa jorden


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zahradníci ve městě. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

LucyEcstasy
04.09.2024 5 z 5

Baví vás zahradničení?

Seznamte se s partou dětí - s Lotkou, Biankou a Tomíkem. A spoustou dalších lidí, kteří se rozhodli přeměnit starou zahradu, která chátrá, v komunitní zahradu.

Tahle kniha je naprostá pecka. Mimo hlavní děj, kdy se z pozemku stane prostor plný úrody, tu čtenář řeší v závěrečné části i detektivní linku ukradených pivoněk. To ale není vše. K tomu všemu tu jsou postřehy a informace ze životního prostředí. Děti se tu seznámí s kompostováním, uhlíkem či mikroorganismy v půdě. Naučí se správně pečovat o půdu či jaké plodiny je vhodné spolu sázet. I já jsem se přiučila, takže tyto stránky doporučuji i dospělým.

Vše se točí okolo postupu zahradničení a ekologie. Prakticky není prostor pro rozvoj postav. Přesto jsem si dokázala nějakou tu představu o každém vytvořit. Bylo by krásné, kdyby takhle svět fungoval. Všichni si pomáhají, podporují se a jsou tu jeden pro druhého. Zároveň je tam ale okrajově vloženo i téma ztráty a pochopení druhých. Aneb nehodnoťme nikoho, pokud neznáme jeho příběh.

Ilustrace nejvíce připomínají kombinaci kresby tužkou, pastelkami a vodovkami, tudíž malým čtenářům mohou být velmi blízké.

Celkově Zahradnící ve městě jsou titul, který poukazuje na aktuální témata a lehce a jednoduše je předkládá těm nejmenším. Parádu s tím uděláte i v rámci čtenářských lekcí.

Edeltruda
16.09.2023 5 z 5

Jedna útlá knížka pro děti a přitom vydá za knihy tři - příběh o lidské sounáležitosti, encyklopedii i zahradnický manuál.


Šebestová3
15.07.2022 5 z 5

Krásná kniha spojující dojemný a současně trochu detektivní příběh pro děti s praktickými radami pro pěstování rostlin a informacemi o přírodě. Aktuální téma plus krásné ilustrace. Velmi povedené.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zahradníci ve městě v seznamech

v Přečtených10x
ve Čtenářské výzvě1x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech7x