Zajatkyně přehled

Zajatkyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529819/bmid_zajatkyne-659d94339ca64.png 3 109 109

Zajatkyně série

1. díl >

Románem Zajatkyně Sarah Rivens prorazila do světa literatury, a to jak ve svém domovském Alžírsku, tak ve Francii i jinde ve světě. Tato temná romance dostojí svému názvu a udrží čtenáře v „zajetí“ svých řádek od začátku až do konce. Dvaadvacetiletá Ella Collinsová už šest let pracuje coby zajatkyně jistého Johna, kuplíře, který krásnou dívku využívá k výdělku. Johnovi se však naskytne příležitost ji prodat novému pánovi, a tak se Ella ocitne ve službách vůdce mafiánského gangu Scottových. Ashera Scotta. Ella nechce být jeho zajatkyní, Ash nechce být jejím pánem, a přesto spolu musí pracovat. Nikdy dřív by si Ella nepomyslela, že se jí někdy zasteskne po Johnovi. Nikdy dřív by ji nenapadlo, že lze zažít ještě větší peklo. Kdo je Ash? A kdo je Ella? Býval Ash skutečně jiný, jak Elle stále dokola opakuje Kiara? Jak dlouho potrvá „přijímací období“? Skončí vůbec někdy? Dokáže Ella spatřit skutečného Ashe a Ash skutečnou Ellu? Může se ve světě zbraní a drog zrodit i jiný cit než nenávist?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Captive, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zajatkyně. Přihlašte se a napište ho.

hlupec
04.11.2024 2 z 5

Hmmm, takže systém zajatkyň tu nedává žádný smysl, na hlavní hrdince není nic, kvůli čemu byste si ji měli oblíbit a hlavní "alfa samec" má mentalitu pětiletého fracka, co dělá hovadiny, je nevyrovnaný a neusátle "vyprskává smíchy" - jako sorry, ale to nešlo udělat záporáka, ke kterýmu by čtenář choval alespoň trochu úcty? Dočetla jsem to před třemi dny a už si nepamatuji, jestli chemie fungovala či nikoliv .... takže asi tak :/

Nel-ly
01.11.2024 ztráta času

Co na to říct - ekniha byla ve slevě a já neměla co dělat, ale bohužel ani za tu směšnou cenu to nestálo.

Dark romance, která neni ani Dark a ani romance.

Vyloženě mám pocit, že tohle napsal nějaký generátor náhodných vět, co se pak poskládaly do něčho, co naprosto nedává smysl.

Madam "zajatkyně" (ne, nedozvíme se, co je za účel mít zajatkyni, proč ji každý musí mít a k čemu je) byla 6 let držena jako sexuální otrok (což je asi taky jediný, co je na tom dark, až na to, že si na to vždycky vzpomene, jen aby autorka připomněla, jak moc je to dark, a jinak to na ní nemá prakticky žádný vliv), a pak byla prodána Ashovi, který ji nechce.

Na prvních stranách dark romance koukáme na Ellu, která se hádá se svým majitelem, zatimco on na ní řve, jak jí nenávidí. Pak si pořídej psa. Pak mu hrábne, a chce jí, a ona se s ním cítí v bezpečí.

Jsou tu nějaký vedlejší postavy, aby se něco dělo kolem, většinou jsou to rozhovry na úrovni dětí z mateřské školy, které si hrajou na mafii.

Je tu nějaký velký tajemství, který je stejně hloupý, jako zbytek tý "knihy", která byla povídkou na wattpadu a tam taky měla zůstat.

Je to totálně o ničem... bez děje, bez postav, bez romance. A pro ty, co doufali v tu trochu DARK, aby se mohly ukájet nad polepšenýma znásilňovačema a stalkerama nebo být jen zhnusený, co se dnes píše - TAK TAM NENI ANI TO. Psychopat na ní sem tam ječí, že jí chce mrtvou, na začátku jí spálí ruku a nechá spát na zahradě, a pak... už se neděje nic, a Ella sedí doma na gauči, čumí na animovaný seriál a otravuje mu život.

A překlad... u toho mám pocit, že překladatelka nejspíš tu knihu nesnášela jako já a chtěla se alespon zabavit tím, že tam strčí divný fráze, jinak si neumim vysvětlit proč:

- Psychopat se hihňá (bez legrace, několikrát, vyloženě spojení, co by mě napadlo)
- Prosím, zašuškala jsem. - what?
- byl její kluk - je vám 12?

No... tahle věc ve mě zanechala jediný dojem a to, že jsem konečně přečetla nejhorší "knihu" (kniha je dost nadneseně řečeno), jakou jsem asi mohla potkat.

Jita160
27.09.2024 4 z 5

Pokud se dáte do čtení ,, Zajatkyně " tak čekejte hrůzy, které se dopouští vyšinutí sadisti na ženě.
Odkrývá se svět, kde se počítá jen moc a peníze, svět kde se prolévá krev stejně běžně jako se pouští voda z kohoutku.... svet násilí a vražd.
Ella je mladá dívka, která je prodána bestií do rukou psychopata. První polovina knížky byla divná a děsivá se spousty nejasností... proč? co? co mu proboha je?
A ta druhá polovina je ten chybějící článek puzzle. Vše dostává smysl důvod a vy pochopíte. Komplikovaný vztah mezi zajatkyní a jejím pánem se dostal do bodu, kdy jí chtěl nejdříve vidět mrtvou a teď by za ní položil život.
Konec otevřený jak velká vrata... Takže opět netrpělivé očekávání dalšího dílu ,, Dokonale špatný".

Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)

17.03.2024

Kniha Zajatkyně v seznamech

mafie násilí pro dospívající mládež (young adult) romance

Sarah Rivens
alžírská, 1999