Zajímavosti o pohřbívání: Historie i současnost přehled
Jaroslav Kocourek
Kniha přináší historii, zajímavosti i praktické informace o pohřbívání včetně více než 400 fotografií. Přečtete si o různých typech pohřbů a možnostech uložení ostatků, od nejstarších pohřbů na našem území až po současné pohřební zvyklosti. Dozvíte se zajímavosti o hřbitovech, náhrobcích, kryptách, hrobkách, ... o jejich uměleckém i praktickém ztvárnění.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zajímavosti o pohřbívání: Historie i současnost. Přihlašte se a napište ho.
Za mě největší plus je to, že je to celé zaměřeno na Česko a na zvyky u nás. Vše je doplněno hromadou obrázků a informace jsou pěkně věcné.
Kniha Zajímavosti o pohřbívání: Historie i současnost v seznamech
pohřební zvyky a rituály pohřby
2006 | Praha: Obrazový vlastivědný průvodce |
2004 | Jižní Čechy: Obrazový vlastivědný průvodce |
2017 | Stará řemesla |
2010 | Proč být hrdý, že jsem Čech |
2001 | Střední Čechy: Obrazový vlastivědný průvodce |
Tato kniha nabízí fascinující pohled do historie, zajímavostí a praktických informací o pohřbívání, doplněný více než 400 fotografiemi. Poskytuje základní informace, které čtenáři umožní získat komplexní přehled o této tématice. Díky této knize jsem se seznámila s krematorii, o kterých jsem dosud nevěděla. Kniha je bohatě ilustrovaná a fotografie doprovázejí podrobné popisy různých postupů, čímž čtenáři umožňují nahlédnout do různých místností a pochopit různé procesy.
Na konci knihy je přiložen slovník, který mě příjemně překvapil. Objevila jsem tam dvě nová slova, která jsem předtím neznala. Kniha je velmi obohacující a pečlivě zpracovaná. Určitě to není poslední kniha, kterou od tohoto autora čtu. Myslím si, že by byla skvělá i pro čtenáře kolem patnácti let.