Zakázaná viera přehled
Richard Smoley
Tajné dejiny gnosticizmu Autor Richard Smoley skúma vznik, rozmach i zánik predkresťanského nábožensko-filozofického prúdu skrývajúceho sa pod pojmom gnosticizmus, a dôvody, prečo je oň v súčasnosti taký veľký záujem. Ponúka odpoveď na otázku, čo je gnóza, kde, kedy a za akých podmienok gnosticizmus vznikol, z čoho čerpal, aké náboženské a filozofické náuky ho ovplyvnili, aké gnostické školy vznikali, kto boli ich najvýznamnejší predstavitelia. Autor nachádza paralely medzi obdobím, v ktorom gnosticizmus vznikol a súčasnosťou, keď staré hodnoty i politické systémy zanikajú a hľadajú sa nové. Knižka Richarda Smoleyho, je dobrou, prehľadnou a populárnou príručkou dejín gnosticizmu.... celý text
Náboženství Literatura naučná Historie
Vydáno: 2009 , Slovart (SK)Originální název:
Forbidden Faith: The Gnostic Legacy from the Gospels to “The Da Vinci Code”, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zakázaná viera. Přihlašte se a napište ho.
Velmi důležité informace z pohledu běžného člověka, který nestudoval filozofii ani příbuzné obory.
Pohled do počátků gnose. Hledačům doporučuji.
Kniha Zakázaná viera v seznamech
nič nove pod slnkom knižku hodim do antikvariatu nech mi nezavadzá ked si kupim lepšiu knihu