Zakázané ovocie přehled

Zakázané ovocie
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376586/bmid_zakazane-ovocie-caM-376586.jpg 4 853 853

Ospalé prímorské mestečko Merham neponúka v päťdesiatych rokoch dvadsiateho storočia veľa vzrušenia. Aspoň v očiach mladej Lottie a Celie, ktoré vyrastajú v jednom dome takmer ako sestry. Keď sa do Arcadie, veľkolepého sídla v štýle art deco, nasťahuje skupina bohémov, Lottie a Celiu priláka ich alternatívny spôsob života, taký poburujúci pre miestnych obyvateľov. Lenže to, čo sa v dome stane, má napokon tragické a trvalé následky pre všetkých. Teraz, takmer po päťdesiatich rokoch, Arcadiu renovujú a znova vyvoláva u Merhamčanov silné emócie. Ako sa dom prebúdza k životu, prebúdzajú sa aj tajomstvá pochované pred mnohými rokmi. A vynára sa otázka – môže človek uniknúť pred svojou minulosťou?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

Foreign Fruit, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zakázané ovocie. Přihlašte se a napište ho.

Dandy1
22.11.2024 3 z 5

Myslím, když někdo sáhne po knize Jojo Moyes, očekává, že bude číst s kapesníkem v ruce na otírání ukáplých slziček. Tady se to nekonalo. Proto má kniha (podle mě) nízké hodnocení.
Příběh nadčasového domu v konzervativním prostředí se mi líbil.

adelče
16.08.2024 4 z 5

Tak já možná nepůjdu úplně s proudem, ale mně se to líbilo. Rozjezd možná trochu slabší, ale ve chvíli, kdy jsem měla pocit, že se začínám nudit, se to zlomilo a dál už to byla Jojo, tak jak ji mám ráda.
Hořkosladký vícevrstevný příběh, všední a zároveň neobyčejný, příběh o různých podobách lásky a o tom, jak je někdy těžké mít rád a proplouvat životem, který jsme si možná vysnili trochu jinak. Má cenu vracet se k minulosti, čekat na to, co možná nepřijde, nebo je lepší zaklapnout dveře a jít dál?

Jája92
12.08.2024 3 z 5

Od autorky jsem již přečetla povícero knih, ale z této jsem nabyla rozporuplné pocity.
Kniha je rozdělená na dvě části, na minulost a současnost.
Když přechází z minulosti do současnosti je to velice náhlé a bez vysvětlení.
Děj jako takový je poutavý, ale postavy, které v knížce vystupují mi vůbec nepřirostly k srdci. Mladá Lottie a její "sestra" Celie se mi ze začátku pletly. Ale vcelku za to bylo zajímavé číst o tehdejší morálce, společnosti na ostrově..
Když se ocitneme v současnosti, dlouhou dobu jsem nechápala, kam postavy zmizely a musela si zvykat na novou postavu Daisy a její trápení.
Postupně autorka rozkrývá souvislosti, uzavírá jednotlivé osudy postav.
Celkový dojem ve mně však kniha nezanechala.

Knižní novinky (21. týden)

19.05.2019

Knižní novinky (4. - 17. června)

04.06.2018

Ocenění knihy (1)