Základní nauky Církve katolické přehled

Základní nauky Církve katolické
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458261/bmid_zakladni-nauky-cirkve-katolicke-MdL-458261.jpg 5 1 1

Základní nauky Církve katolické jak je podává a proti bludům moderním hájí papež Lev XIII. Sestaveno z projevů papežových.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Základní nauky Církve katolické. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Freiherr
18.01.2021 5 z 5

Kdesi jsem četl, že úroveň stylu i obsahu papežských encyklik dosáhla vrcholu u papežů Pia IX. a Lva XIII. Tento soubor výňatků z papežských dokumentů a promluv tuto tezi dle mého názoru potvrzuje.
Název knihy je trochu zavádějící, jelikož se v díle v prvé řadě nepojednává o Bohu či svátostech, nýbrž o problémech Církve, jež jsou dnes stejně aktuální jako v době vydání knihy před sto lety. Velkým tématem je chápání a úloha papežství v dobovém kontextu násilného zbavení papeže světského panství po dobytí Říma. Dále se řeší sociální otázka - tedy problémy dělnictva, které se na konci 19. století dostávalo do područí různých štváčů (výsledek těchto agitací v podobě nám dobře známé lidové demokracie a socialismu není třeba představovat). Oceňuji rovněž kapitolu pojednávající o manželství a zásazích státu do udělování této svátosti - jako například nutnost civilního obřadu. Kéž by se současný Svatý otec nechal inspirovat myšlenkami tohoto horlivého obhájce katolické nauky!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Základní nauky Církve katolické v seznamech

v Přečtených1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst1x

Autorovy knížky

1904  100%Základní nauky Církve katolické