Základy anglické stylistiky přehled
Robin Macpherson
Kniha je určena všem, kteří se chtějí vyjadřovat jasnou, elegantní a kultivovanou angličtinou a kteří by rádi zdokonalili svůj písemný projev. Ve stručných komentářích předkládá nepostradatelné informace a praktické rady ohledně stylistiky, slovní zásoby a struktury textů. Publikace je doplněna řadou cvičení a klíčem k řešení úloh.... celý text
Literatura naučná Jazyky, lingvistika
Vydáno: 1997 , AcademiaOriginální název:
English for Writers and Translators
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Základy anglické stylistiky. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Základy anglické stylistiky v seznamech
2019 | Co funguje ve třídě? Most mezi výzkumem a praxí |
1997 | Základy anglické stylistiky |
Aby bylo jasno, kniha je určená všem, kdo mají zájem o pokročilé studium anglického jazyka. Je psaná kompletně anglicky, navíc autorem s bohatou slovní zásobou, takže pokud vás zmatou ony "Základy...", může se stát, že vám kniha bude ležet zbytečně v knihovně.
Nevím, zda nakladatelství chtělo oslovit početnější publikum věčných začátečníků, v každém případě správný překlad titulu by zněl: Angličtina pro spisovatele a překladatele. Jak sami uznáte nic, co by ucenil bojující student.
Pokud ale rozumíte anglicky a na psaném projevu vám záleží, pak neváhejte a investujte do svého vzdělávání. Autor nabízí brilantní dílko, které vás naučí o stylistice a anglickém jazyce víc, než byste se odvážili doufat.