Základy práva Evropské unie pro ekonomy přehled

Základy práva Evropské unie pro ekonomy
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/362752/mid_zaklady-prava-evropske-unie-pro-eko-Fwa-362752.jpg 3 4 4

Oblíbená komplexní a přehledně zpracovaná učebnice unijního práva středního rozsahu vychází již v sedmém vydání, v nimž byla aktualizována a doplněna o živou problematiku Evropské unie posledních několika let, jako je vystoupení členského státu, migrační krize či rozpočtová a bankovní problematika.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Základy práva Evropské unie pro ekonomy. Přihlašte se a napište ho.

Set123
předevčírem 4.5 z 5

Huh… mé pocity jsou právě opačné, tuhle učebnici bych šoupnul do červených čísel, její „modrou“ alternativu bych pak hodil na žlutá.

Profesor Týč rád opakuje, že tato kniha vůbec není pro ekonomy. Že tam ten název šoupli jen proto, aby měla větší odbyt a tudíž nižší cenovku – prvé se podařilo, druhé nikoliv. Jedná se vskutku ryze právní a to ještě ne příliš začátečnické a stručné, povídání o právu EU. Je skvěle, velice přístupně napsaná, jednoduše se v ní orientuje, obsah je velice racionální. Vlastně jsem z ní dohromady dost nadšen. Obsahuje veškerá relevantní témata a v nich podává nejzajímavější a nejdůležitější informace. Za mě fakt dobrá věc. Jakkoliv lze jistě souhlasit s tím, že judikatura je v ní pojata poměrně dost stručně.

Vaceda
28.01.2019 3 z 5

Některé pasáže čtivější než druhé. Některé judikáty SDEU by mohly být více rozepsány.

Kniha Základy práva Evropské unie pro ekonomy v seznamech