Zakletý klášter přehled
Juraj Červenák
Dračí poklady / Šarkanove poklady série
1. díl
Šarkan se vrací. Po třinácti letech v zámoří, kde bojoval ve válce Severu proti Jihu a střežil právo v západním pohraničí, míří Adam Šarkan zpět na rodný Gemer. Jeho sestra Júlia ho prosí o pomoc s pátráním po svém manželovi. Zeman Henrich Belohorský totiž záhadně zmizel během hledání bájného pokladu červených mnichů někde v horách za Jelšavou. Stopa vede i na faru v nedalekých Drienčanech, kde se k výpravě připojí místní znalec pověstí Pavol Dobšinský a jeho pastorkyně Zuzana Kráľovičová. Cestou vysvitne, že Henrichovo zmizení by mohlo souviset s nedávným přepadením zásilky peněz pro správu coburgovského panství. A něco ví i obávaný baron Horváth, který vlastní dům zakázaných rozkoší a prý se paktuje s pochybnými živly. Zakletý klášter je prvním románem cyklu Šarkanovy poklady. Dobrodružný příběh s prvky detektivky, westernu a gotického hororu se dostává do rukou čtenářů s ilustracemi úspěšného výtvarníka Michala Ivana.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zakletý klášter. Přihlašte se a napište ho.
Perfekní dobrodružná kniha ( tentokrát z horních Uher 19. století) , o tom žádná.
Kdybych Červenáka neměl načteného, překvapil by mne konec, ale takhle jsem docela natěšen a zvědav kam nás, čtenáře, příště, v příběhu, přenese.
(SPOILER)
Ano, prosím, tohle je koktejl, který můžu. :)
Western ze Slovenska, vybroušená historická exkurze do krajiny i podniků pochybné pověsti, napětí, atmosféra. Co se akce týče, přijde mi, že u autora je poznat jeho oblíbený opakující se vzorec, podle kterého záporáci hrdiny dostávají do úzkých a pak je s nimi zúčtováno... Ale pořád mě to baví. Pro pistolnické souboje mám holt slabost, a to, že se neodehrávají za oceánem, jim vůbec neubírá.
Vzhledem ke konci jsem zvědavý, jak moc půjdou další díly do fantasy.
Kniha Zakletý klášter v seznamech
tajemství 2. pol. 19. století pátrání Gemer - slovenský region
2005 | Vládce vlků |
2013 | Mŕtvy na Pekelnom vrchu |
2009 | Strážcové Varadínu |
2006 | Ocelové žezlo |
2015 | Ohnivé znamenie |
Pan Červenák je jednička. Úplně odjinud a jindy, ale zase skvělé. Napínavé, dobrodružné, magické. Ke všemu je Pavol Dobšinský historická postava, národopisec a spisovatel pověstí, dokonce má v Drienčanech muzeum. Těším se na další díly!