Zaklínačský meč přehled

Zaklínačský meč
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535645/mid_zaklinacsky-mec.jpg 5 4 4

Sbírka šesti fantasy povídek, v nichž český autor volně navazuje na proslulou ságu Andrzeje Sapkowského Zaklínač. (Obsahuje povídky: 1. Malleus, řečený Kladivo; 2. Krev za krev ; 3. Královská vůle ; 4. Štěstí v neštěstí ;5. Úkol ;6. Naděje)

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zaklínačský meč. Přihlašte se a napište ho.

Elvenka
07.11.2024 5 z 5

Zaklínačský meč je skutečná lahůdka pro všechny příznivce Sapkowského světa. A nejen pro ně. Tahle kniha není jen pouhý výlet zpět do světa, který známe a milujeme; je to vzrušující a osvěžující rozšíření toho, co se skrývá mezi prasklinami starých ruin, za hvozdy plnými monster a v zákrutech městských uliček.

V šestici nových povídek se nejen znovu rozdmýchává náš zápal pro dobrodružství Geralta a jeho přátel, ale přináší i nové zápletky a postavy, které jsou tak živé, že se člověk cítí, jako by mu do obýváku vstoupil osobně Vesemir a začal vyprávět. Autor si šikovně hraje s jazykem tak, že příběhy ožívají před očima jako oheň v krbu za dlouhé zimní noci. Jeho popisy jsou zároveň poetické i jadrné, úderné i jemné – zkrátka stejně rozporuplné, jako je svět Zaklínače sám.

Vtipné a cynické poznámky, které prokládají příběhy, působí jako ostrý elixír – pikantní a přímý. Není zde místo na sentiment nebo přílišné moralizování, ale zároveň kniha nabízí hlubší zamyšlení nad postavením zaklínačů ve společnosti, nad jejich osudem i nad otázkami loajality, přátelství a cti. Přidejte k tomu pár silných emocí, trošku krvavé bitky a pořádnou dávku kouzel a dostanete mix, který mě jako fanouška původní ságy dokonale pohltil.

Takže pokud máte rádi svět Zaklínače a chtěli byste si ho vychutnat z nového a osvěžujícího úhlu, Zaklínačský meč je přesně ta kniha, po které musíte sáhnout. Je to jako se napít medoviny a zjistit, že má v sobě příchuť koření, které jste nikdy předtím neochutnali – silná, sžíravá a zároveň neodolatelně chutná.

Gandalff007
08.04.2024 5 z 5

Důstojné navázání na Zaklínače. S lehkostí psané povídky, které se drží zaběhlého kánonu, a zároveň přínaší i něco nového. Pro fanoušky Zaklínače povinnost.

Kniha Zaklínačský meč v seznamech

česká literatura česká fantasy zaklínači české povídky fantasy

Autorovy knížky

2013  100%Zaklínačský meč