Zaklínanie svetla přehled
Victoria Schwab
Tvář magie / Odtiene mágie série
< 3. díl
Ríšu Mareshovcov zachvátila temnota a kedysi krehká rovnováha moci medzi štyrmi Londýnmi sa dostala do bodu zlomu. Kell, ktorého doteraz považovali za posledného žijúceho Antariho, sa pod tlakom posledných udalostí nevie rozhodnúť, komu má ostať verný. Lila Bardová, kedysi bežná – ale rozhodne nie obyčajná – zlodejka, v novom svete prežila a úspešne zvládla aj sériu náročných magických skúšok. Teraz sa však musí mágiu naučiť ovládať, skôr než ju zabije. Na scénu sa vracia dávny nepriateľ a plánuje si podmaniť mesto, zatiaľ čo padlý hrdina sa usiluje zachrániť rozpadajúce sa kráľovstvo. Medzičasom Alucard Emery, nevyspytateľný kapitán Nočnej veže, zhromaždí svoju posádku a snaží sa s časom opreteky získať nemožné.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2024 , Slovart (SK)Originální název:
A Conjuring of Light, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zaklínanie svetla. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Závěr celé série je, stejně jako předchozí díly, originální a neokoukanou fantasy. Zlo dosáhlo plné síly a vyráží do útoku proti našim hrdinům, kteří se zuby nehty brání a nakonec vyráží i do posledního protiútoku.
Závěr série byl sice důstojným pokračováním, ale jinak nic moc. Všechno bylo zbytečně roztahané, rozvláčné. A absolutně nejslabším článkem jsou milostné linky. Tady vidím velký špatný. Nedůvěryhodné, jakoby násilím našroubované, divně působící. Bez nich by se děj snad obešel líp. Pro celkový vývoj snad i zbytečné.
Kromě prvního dílu mě série úplně nechytla, i když nápad se mi zpočátku líbil.
Královna, Dům na konci ulice a další knižní novinky (24. týden)
09.06.2024
Knižní novinky (33. týden)
11.08.2019
„Láska a ztráta jsou jako loď a moře. Když stoupá jedno, stoupá i druhé. Čím víc milujeme, tím víc můžeme ztratit. Jediný způsob, jak se vyhnout ztrátě, je vyhýbat se lásce. Svět by pak ovšem byl nesnesitelně smutný.“
Kniha Zaklínanie svetla v seznamech
Londýn láska magie čarodějnictví pro dospívající mládež (young adult) temnota světlo
2021 | Neviditelný život Addie LaRue |
2016 | Temnější tvář magie |
2014 | Archiv |
2017 | Divoká píseň |
2017 | Neobyčejní |
Jedna z mál trilogií z poslední doby, která mě celá držela a vážně bavila. Lehce jsem tu bojovala se středovou částí, kde se to na můj vkus trošku táhlo, ale jinak jsem spokojená.
Schwab si udržuje čtivý styl napříč všemi knihami (aspoň, co jsem zatím od ní četla) a umí být v budování děje a světa relativně originální. Což už dnes není vůbec snadné.
Vůbec mi nevadilo, že nějaká romance je v celé trilogii jen minimálně a z toho nejvíc tady, kde toho ani tak nebylo moc. Toho jsem přehlcená z jiných knih, takže mi to vůbec nevadilo. Jediné, co mě vážně nezaujalo, byly Hollandovy flashbacky, bez těch bych se klidně obešla. Jinak mi ale kniha, i celá série, opravdu sedla a bavila mě.