Zápisky Georgie Nicolsonové přehled
Louise Rennison
Zápisky Georgie Nicolsonové série
Souborné vydání deníkových záznamů Georgie Nicolsonové z pera britské spisovatelky Louise Rennisonové v sobě zahrnuje čtyři knížky vydané v edici Romana: On je fakt boží! (2001), To se mi snad zdá! (2002) Je to na draka (2003) Zmlkni, mozku! (2004). Co v zápiscích najdete? Především její úporný boj s beďary, velikým nosem, „hroznou“ ošklivostí a taky vám vylíčí všechny trable, které zažívá s malou sestřičkou Libby, nemožnými rodiči, kocourem Angusem, kamarádkami či sadistickými učiteli a spolužáky ve škole. Knížka, která rozhýbe bránice.... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2007 , Albatros (ČR)Originální název:
Confessions of Georgia Nicholson, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zápisky Georgie Nicolsonové. Přihlašte se a napište ho.
Četla jsem poprvé, když mi bylo asi 13 a přišla mi skvěle vtipná. Stejný dojem jsem z ní měla i v 15. Znovu jsem ji četla zhruba někdy, když mi bylo 17 a stále byla tak skvělá jako dříve. Teď, ve 22 a půl letech, jsem si k ní sedla znovu a pořád to byl ten samý božžííí zážitek plný hezky ošklivého humoru. Velkej červenej zadek. Kalhotoví hadi. Cvaklos zubos. Pořád stejně dobrý! :-)
Kniha Zápisky Georgie Nicolsonové v seznamech
2001 | On je fakt boží |
2007 | Zápisky Georgie Nicolsonové |
2003 | Je to na draka |
2002 | To se mi snad zdá! |
2008 | ... a pak se mi to vymklo z rukou |
Doma mám tuto knihu ale zde na DK jsem hodnotila všechny knih zvlášť, i když jsem je četla v tomto souboru, je to přehlednější. První tři díly dostaly 4 hvězdy, poslední čtvrtý díl mi přišel slabší, takže jsem dala 3 hvězdy. Je super, že kniha vyšla v takto souborném vydání, škoda jen, že ostatní díly se nedočkaly stejné pozornosti, úpravy a poslední dva díly série ani překladu. Díl sedm a osm, byl přeložen pouze do slovenského jazyka. Škoda.
Knihu i sérii určitě doporučuji a budu pokračovat ve čtení.
Pokud se Vám líbila tato kniha, doporučuji ke čtení i knihy Sesterstvo putovních kalhot a Princezniny deníky. Podle těchto knih byly natočeny i docela povedené vtipné náctileté filmy.