Zápisky z blázince přehled
Miroslav Macháček
Autentické zápisky z pozůstalosti významného českého režiséra a herce, které mimořádně ocenili jak čtenáři beletrie, tak odborná divadelní veřejnost i kritik, vypovídají dramatickým způsobem o autorovi i době normalizace, která poznamenala život i tvorbu umělců. Podle dochovaných materiálů zpracovala Kateřina Macháčková ; úvodní slovo Ondřej Šrámek. 3. vydání... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zápisky z blázince. Přihlašte se a napište ho.

Přesně, jak napovídá název: je to deník z blázince. Nic víc, nic míň. Pěkná psychoanalýza postav, velmi intimní zpověď, setkání s drsnou realitou. Jsou tam vtipné momenty, ale je to především těžké téma. Četlo se to skvěle, doporučuji!

Posloucháno jako audiokniha a musím ocenit skvělé načtení Janem Vlasákem. Je to zajímavá sonda do života herce a režiséra M.Macháčka v pro něj nelehkém období. Velmi intimní a drsná zpověď.
Kniha Zápisky z blázince v seznamech
v Mé knihovně | 58x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Poslechnuto na Vltavě. Režisér Machacek je zajímavá rozporuplna až magická osobnost. Take nekompromisní. Mě by jako člověk vadil. Jako umělce jej ale téměř obdivuji. Jeho reflexe jsou více než deník. Spíše se jedna o zpověď, nevšední a inteligentní taky dramatickou. Vztahem k řemeslu mi místy připomíná Jana Kačera. Paradoxní je Jeho vztah k minulém režimu. A také jeho vztah k lidem k životu k umění je zde nevšední a podnetny.