Zápisník alkoholičky přehled
Michaela Duffková
Poslední sklenička… dnes už popáté. Kniha podle blogu, který získal cenu Magnesia Litera. Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypadal první rok po ní? Všechny odpovědi přináší otevřená a přímá zpověď abstinující alkoholičky. Upřímně sdílená zkušenost o pádu doslova na dno vzbudila velký zájem veřejnosti, Michaela získala za svůj blog cenu Magnesia Litera a začala o závislosti veřejně přednášet. Dnes se věnuje svému vysněnému projektu – centru pro prevenci a léčbu závislosti na alkoholu. „Příběh Míši Duffkové je skvělým příspěvkem k destigmatizaci ženského alkoholismu a současně unikátní výpovědí o bolesti i naději.“ prof. PhDr. Michal Miovský, Ph.D. přednosta Kliniky adiktologie 1. LF UK a VFN... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zápisník alkoholičky. Přihlašte se a napište ho.
Asi jsem měla přehnaná očekávání.. je skvělé, že se tomuto tématu spisovatelka věnuje, ale asi jsem od toho vzhledem k velkému boomu čekala trochu víc.. na druhou stranu je to vytvořené z blogu a kdybych měla podobný problém, chytlo by me to asi víc.. ubírám proto jen jednu hvězdičku, spisovatelka nemůže za to, že nejsem cílová skupina..
I když jsem od knihy čekala něco jiného nebo víc...myslím si, že je velice důležité, že kniha vyšla a že se autorka v tématu "alkoholismu" angažuje.
Díky za knihu a za Vaši práci paní Duffková!
Žebříček nejprodávanějších knih (37. týden)
18.09.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (36. týden)
12.09.2024
10 nejprodávanějších eknih (červenec)
21.08.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
2019 -
Magnesia Litera
(Magnesia blog roku)
Kniha Zápisník alkoholičky v seznamech
v Přečtených | 1 400x |
ženy rodinné vztahy alkoholismus závislosti podle skutečných událostí Magnesia Litera
2020 | Zápisník alkoholičky |
2021 | Zápisník abstinentky |
2024 | Zápisník nealkoholičky |
Kniha byla zajímavá, ale co nechápu, že se autorka vrátila ke svému manželovi, který se k ní choval dle jejího vyprávění úplně příšerně v každém období, a má s ním druhé dítě.