Zápisník alkoholičky (2024) | Databáze knih

Zápisník alkoholičky přehled

Zápisník alkoholičky
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536664/bmid_zapisnik-alkoholicky-662141ca46a9c.jpg 4 985 985

Poslední sklenička… dnes už popáté. Kniha podle blogu, který získal cenu Magnesia Litera. Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypadal první rok po ní? Všechny odpovědi přináší otevřená a přímá zpověď abstinující alkoholičky.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zápisník alkoholičky. Přihlašte se a napište ho.

1bublina
11.02.2025 5 z 5

Po dlouhé době jsem přečetla knihu za dva dny. S kocovinou (a s tou morální obzvlášť) mám také nějaké zkušenosti, takže jsem se do Míši dokázala dobře vcítit a při čtení mi občas bylo i špatně. Moc pěkně napsané.
ČV 2025: Kniha o překonávání překážek.

morpheus
04.02.2025 1 z 5

Sleduji zavislaky na youtube, nebo obecne na netu. Duffkova neni jedina, ktera to ( kupodivu dost rychle ) zvladla. Navic cely ten pribeh je nejaky nedodelany a hlavne podezrele dost medializovany. Za me jen 1 hvezda za to, ze si k tomu blogu sedla a neco sesmolila.

verka5083
03.02.2025 4 z 5

Zápisník alkoholičky od Michaely Duffkové je otevřenou a syrovou zpovědí ženy, která se rozhodla bojovat se svou závislostí na alkoholu. Kniha vychází z jejího blogu oceněného Magnesií Literou a přináší autentický pohled na to, jak snadno se může člověk propadnout do závislosti, i když se navenek zdá, že má vše pod kontrolou. Michaela popisuje nejen svou cestu k uzdravení, ale i to, jaké bylo přiznat si problém a jak se s tím vyrovnávala její rodina. Zápisky jsou velmi upřímné, emotivní a čtenáře vtáhnou do jejího vnitřního světa, což je jeden z největších přínosů této knihy.

Přestože se mi kniha líbila a považuji ji za důležité svědectví o závislosti, měla jsem pocit, že se místy táhla. Nejvíce mě zaujala druhá část, kde dostávají prostor i pohledy členů rodiny, zejména matky a manžela. Tyto pasáže dodávají příběhu nový rozměr a pomáhají lépe pochopit dopad závislosti na nejbližší okolí. Viděla jsem i filmovou adaptaci a myslím si, že kniha je skvělým doplněním filmu, protože umožňuje lépe porozumět myšlenkám a emocím autorky, což film nedokáže zprostředkovat tak hluboce. Oceňuji její otevřenost a odvahu sdílet svou zkušenost bez příkras, což dělá knihu nesmírně autentickou a silnou.

Žebříček nejprodávanějších knih (37. týden)

18.09.2024

Žebříček nejprodávanějších knih (36. týden)

12.09.2024

10 nejprodávanějších eknih (červenec)

21.08.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Ocenění knihy (1)

2019 - Magnesia Litera (Magnesia blog roku)

Kniha Zápisník alkoholičky v seznamech

v Přečtených1 528x