Zápisník alkoholičky přehled
Michaela Duffková
Poslední sklenička… dnes už popáté. Kniha podle blogu, který získal cenu Magnesia Litera. Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypadal první rok po ní? Všechny odpovědi přináší otevřená a přímá zpověď abstinující alkoholičky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zápisník alkoholičky. Přihlašte se a napište ho.
Tuhle knihu by si měl přečíst každý. Aby si udělal obrázek o tom, co prožívá člověk, který je závislý na alkoholu. Aby si dokázal představit, jakými hrůzami si prochazejí jeho blízcí. A to si z pozice jedné takové blízké osoby troufám říct, že autorka se z toho dna obdivuhodně rychle odrazila, ale ty případy bývají bohužel ještě mnohokrát horší. Hrozně moc bych si přála, aby lidi pochopili, že ten, kdo pije, není borec, který zaslouží obdiv. I když kniha není žádné literární veledílo, moc autorce děkuji za sdílení a obdivuji za tu sílu, za osvětu a pomoc ostatním.
Precteno behem par dni, forma mi nevadila, pribeh je zapamatovatelny a dostatecne odstrasujici. Verim, ze dost lidi na materske ci jinak odstrizenych od sveho drivejsiho zivota by mohlo do nejake zavislosto spadnout, takze tahle geneze jedne zavislosti (a tezke cesty z ni) mi prijde dost uzitecna osveta.
Žebříček nejprodávanějších knih (37. týden)
18.09.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (36. týden)
12.09.2024
10 nejprodávanějších eknih (červenec)
21.08.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Ocenění knihy (1)
v Přečtených | 1 450x |
2020 | Zápisník alkoholičky |
2021 | Zápisník abstinentky |
2024 | Zápisník nealkoholičky |
Autorčin blog jsem neznala, ke knize mě přivedla až ukázka filmu, který byl podle knihy natočen. Ač těžké téma, kniha se četla dobře. Jsem zvědavá na další díl.