Zapomenutá vražda přehled

Zapomenutá vražda
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531585/bmid_zapomenuta-vrazda-65c25fa70c527.jpg 5 744 744

Slečna Marplová série

< 13. díl >

Nejproslulejší spisovatelka minulého století Agatha Christie napsala v nejisté době na počátku druhé světové války dva detektivní romány, Oponu: Poslední případ Hercula Poirota a Zapomenutou vraždu, další příběh se slečnou Marplovou. Oba byly uloženy do trezoru v bance, kde zůstaly nedotčeny po tři desítky let a svého vydání se dočkaly až v roce 1975, resp. o rok později. V Zapomenuté vraždě nás autorka zavádí do půvabného anglického přímořského letoviska Dillmouth, kde si mladí novomanželé Reedovi, stěhující se sem z Nového Zélandu, zakoupí malou viktoriánskou vilku. Gwenda Reedová však ale díky záhadným a ne právě příjemným útržkům vzpomínek, které se jí začnou vybavovat, pomalu nabude děsivé jistoty, že v tomto domě už kdysi byla a stala se v něm svědkyní vraždy. Podaří se jí za pomocí slečny Marplové sestavit ze střípků vědomí, zasutých hluboko v paměti, skládanku, která odhalí tajemství dávného zločinu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Vyšehrad
Originální název:

Sleeping Murder , 1976


Interpreti: Růžena Merunková , Jitka Ježková , Jan Meduna
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zapomenutá vražda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (131)

bookcase
předevčírem 5 z 5

Posloucháno jako audio, výborné. A Agátka jako autorka nikdy nezklame.

rafan65
29.06.2024 5 z 5

Tak jsem se opět vrátil k Slečně Marplové a znovu trefa do černého. Tyto případy jsou mistrovským dílem kde autorka nechává úřadovat svou fantazií naplno. Čtení které čtenáře vodí od jednoho motivu ke druhému, nakonec je všechno úplně jinak. Navíc na vás z každé věty dýchá stará dobrá Anglie, nenapodobitelné prostředí anglického venkova, no prostě skvělá atmosféra. Kniha mě opět hodně bavila a jsem velmi spokojen.


vaclav3867
28.06.2024 5 z 5

Jedno z nejlepších děl královny detektivek. Skvěle vystavěný děj, čtenář je neustále v napětí a vytrvale se pokouší odhalit vraha. Snad jen ten závěr mě překvapil, že by slečna Marplová nechala jednu z postav v relativním nebezpečí a spoléhala se na tak slabou "zbraň".

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zapomenutá vražda v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených1 170x
ve Čtenářské výzvě109x
v Doporučených46x
v Knihotéce426x
v Chystám se číst71x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech6x