Zatracenci přehled
Martin Štefko
Western Zatracenci má čtyři hlavní postavy: Matthew si chtěl pouze užívat štěstí, které mu spadlo do náruče. Než přišel Harper. Jizva nedokázal zapomenout na ženu, která ho zmrzačila a rozhodla se pracovat pro Harpera. Fialooký zabiják Morado za sebou nechával mrtvé. Klidně i pro Harpera. A Harper si myslel, že mu projde všechno. Všichni se sešli na cestě do zatracení.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zatracenci. Přihlašte se a napište ho.
Kniha je složená z navzájem propojených povídek. V každé z nich vystupuje jedna hlavní postava z této knihy a dá se říci, že je příběh hodně čitelný a předvídatelný. Myslím si, že spadá do označení braková literatura, nebo šestákový román. Což nemá vyznít nějak hanlivě. Ale zkrátka příběh nepřináší vůbec nic nového. Jedná se o recyklaci 1000 jiných podobných sešítkových příběhů. Bavila mě atmosféra příběhu, ta se skutečně povedla navodit naprosto dokonale. Mnohem horší to již bylo s vykreslením charakteristik jednotlivých postav. Navíc bylo chování některých z nich místy dost nelogické. Audioknihu doporučit nemohu. Nejenom, že mi vůbec neseděla barva hlasu, ale především pan Jiří Pobuda čte některé pasáže až příliš afektovaně, což je při poslechu přes sluchátka velmi nepříjemné.
Westerny nečtu, poslouchala jsem jen kvůli J. Pobudovi, coby interpretovi audioknihy, který mě opět nezklamal. Takže nesouhlasím s Markem 82. V knižní verzi bych se vůbec nepokoušela o to se knihou prokousat.
Na můj vkus je to dost temný a depresivní western. Ale on asi žádný western nebývá úplně holčičí čtení. Takže o to větší překvapení, že se mi to líbilo.
Autorovy knihy (všechny jsem zatím poslouchala v audio verzi) se vyznačují tím, že každá je úplně jiná, a to mě na něm baví. Zatím pokaždé překvapení, většinou příjemné. Stále zatím vede Nikdy se nepřestala usmívat.
Kniha Zatracenci v seznamech
2015 | Nikdy se nepřestala usmívat |
2020 | Mrtvé ženy |
2014 | Mrtví kráčí po zemi |
2022 | Farma zrůd |
2016 | Agentura 1: První tým |
Poutavý a drsný a alespoň pro mě depresivní příběh, přesto se mi audiokniha líbila. Vystupují zde většinou drsní chlapy s kolty nízko u pasu a lepé děvy. Nečekala jsem tak dojemný konec.