Závěť výstředníkova přehled

Závěť výstředníkova
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323344/mid_zavet-vystrednikova-2016-TQH-323344.jpg 4 61 61

Po přečtení závěti Williama J. Hypperbonea, výstředního milionáře, kterou v sále Auditoria přednese notář Tornbrock, se rozběhne nevídaná hra o výstředníkovo dědictví, které má připadnout tomu účastníku z vylosované »šestice« obyvatel Chicaga, který dosáhne cíle jako první.Tato »husí« hra, jejíž směry vedou napříč celými Spojenými státy, rozpřede podivuhodné soupeření, ve kterém je směr cesty určován vrhy kostek za vlastního přispění notáře Tornbrocka.Vše se ovšem zkomplikuje, když do hry zasáhne »sedmý« účastník…Kniha je vydána za kompletního ilustračního doprovodu původních černobílých a barevných rytin, v kartonovém pouzdru, s černobílým přebalem, raženou plátěnou šitou vazbou a se zlatou ořízkou knižního bloku.Součástí knihy je mapa »Ušlechtilé hry Spojených států«, která je do knižního bloku ručně vlepována a je reprodukována po více než 100. letech od 1. vydání.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Testament d'un excentrique, 1899


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Závěť výstředníkova. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

essene
07.01.2024 2 z 5

Zajímavé a vtipné))

ArkAngel
02.08.2023 2 z 5

Koncept dobrodružné hry po USA, která funguje jako stolní hra, je celkem zajímavý a dovedu si ho představit jako reality show typu Amazing Race nebo her od YT kanálu Jet Lag... ale v knižní podobě mi to jednoduše nesedlo. Čtenář akorát přeskakuje ze dne do dne, ze státu do státu a je ve stručnosti seznámen s popisem krajiny nebo historie, případně ho tu a tam čeká nějaká epizoda. Ve své době to mohlo být parádní čtivo, ale dnes jsou tu daleko poutavější dobrodružné romány.


Zdekat
10.06.2022 2 z 5

Příběh by vydal na skvělou delší povídku nebo novelu, román ale za mě zdlouhavě protahovaný množstvím zastaralých geografických údajů. Čtenáři se zájmem o historii, zeměpis USA ocení jistě lépe.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Závěť výstředníkova v seznamech

v Přečtených100x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit7x