Zdravá zahrada přehled
Helena Vlašínová
Zdravá zahrada se obejde bez chemikálií, vítá hlodavce i hmyz a plevel zde má stejnou hodnotu jako zelenina. Taková zahrada ale není džungle, kde si všechno roste podle svého a kde se zahradník o nic nestará. I zde je nutný řád a jisté úsilí, na které však nejste sami. Autorka knihy vám poradí, jak na vaši zahradu přilákat drobné živočichy a hmyz, abyste mohli využít jejich pomoci. Přesvědčí vás o užitečnosti jednotlivých „plevelných“ rostlin – nejen pro zelené hnojení, ale například i v kuchyni. Dozvíte se, v čem se liší mulčování od tzv. zeleného hnojení, že spadané listí nemusíte vždy sklízet a jak kypřit půdu snáz než přerytím celé zahrady. Z kalendária získáte přehled, kdy je pro kterou činnost nejvhodnější období, a zjistíte, že sklízet se dá i v zimě. S tím vám mohou pomoci i vaše děti – autorka vám dá návod, jak jim pobyt na zahradě co nejvíce zpříjemnit.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zdravá zahrada. Přihlašte se a napište ho.
Tak tuhle knihu mám i s osobním věnováním od paní Vlašínové. Často se k ní vracím, jelikož pro mě opravdu představuje "knihu knih". Měla by být v knihotéce každého zahrádkáře, který to myslí s přírodou upřímně a nesnaží se jí obelstít. Doporučuji všem "zeleným prstům".
Kniha Zdravá zahrada v seznamech
Nádherná kniha, která je plná užitečných a odzkoušených rad, které vám nezruinují peněženku a posunou vás o mílový krok blíže k souznění s biorytmem vaší zahrady. Pravda, hadník si asi pořizovat nebudu, byť se nám kolem domu užovky motají. :-D Přátelé, pokud chcete útlou příručku, která se krásně čte, investujte do této knihy.