Zdraví z Boží lékárny přehled
Maria Treben
Autorka popisuje přitažlivou formou zkušenosti s léčivými účinky běžných bylin a seznamuje s konkrétními výsledky jejich použití. Formát A4.
Literatura světová Příroda, zvířata Zdraví
Vydáno: 1991 , DonaOriginální název:
Gesundheit aus der Apotheke Gottes, 1980
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zdraví z Boží lékárny. Přihlašte se a napište ho.
Knihu mi doporučila babička a velice ji za to děkuji. V knize jsou obsaženy ty nejdůležitější druhy bylinek. U každé bylinky je její příběh a doporučení jak se k bylince chovat a jak si ji uchovat a užívat. V závěru knihy se autorka věnuje nejčastějším lidským nemocem a doporučuje užívat různé směsi, čaje nebo elixíry. Určitě jsem knihu nedržela v ruce poprvé a budu se k ní neustále vracet. Snad si na jaře zvládnu udělat alespoň pampeliškový sirup.
Kniha, ve které najdete všechny možné druhy bylinek, kdy je podrobně popsáno co z ní se sbírá a používá a na jaké nemoci či neduhy ta která bylinka pomáhá. V případě zdravotních problémů nejdříve sáhnu po této knize, protože osobně věřím v sílu těchto léčivek.
Kniha Zdraví z Boží lékárny v seznamech
bylinky léčivé rostliny bylinkářství fyzioterapie přírodní léčitelství
Část díla
1991 | Zdraví z Boží lékárny |
1991 | Léčebné úspěchy |
2009 | Byliny z Boží zahrady |
2011 | Moje léčivé rostliny |
2001 | Zdravý život s bylinkami |
Hluboký vhled do světa bylinek. Při čtení jsem byla okouzlena důkladností, s jakou jsou popsány léčivé účinky jednotlivých bylin a způsoby jejich využití při různých zdravotních problémech. Rady Marie Treben jsou praktické a snadno aplikovatelné, nemusíte se tedy bát, že byste přípravu bylin nezvládli. Určitě se ke knize budu pravidelně vracet.