Ze skály med přehled
Lawrence Kushner
Kniha, jejíž název je inspirován závěrečným veršem 81. žalmu, seznamuje čtenáře srozumitelnou formou se židovským mysticismem a na konkrétních příkladech dokládá, jak jej lze aplikovat i v každodenním životě. Autor, rabbi Kushner, dokáže oslovit i lidi se židovstvím dosud neobeznámené, ne nadarmo se také o něm hovoří jako o jednom z nejnápaditějších židovských teologu v USA.... celý text
Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: 2016 , Volvox GlobatorOriginální název:
Honey from the Rock, 1999
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ze skály med. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Ze skály med v seznamech
2003 | Kniha písmen – Sefer Otijot |
2005 | Na tomto místě byl Bůh a Já, já jsem to nevěděl |
2012 | Ze skály med – Úvod do židovské mystiky |
Taková malá, útlá kniha. Některé knihy mají uvnitř sebe spoustu moudrého a stačí jim k tomu pár listů. Lawrence je rabbi a velmi čtivou formou nás seznamuje s židovskou mystikou. I když se jedná o velmi všeobecné a základní údaje , pro člověka, který se zajímá o judaismus nebo obecně o náboženství tato kniha může být zajímavý zdroj poznání. Název knihy je inspirován závěrečným veršem 81. žalmu a kromě citací z Tóry, které jsou zde uvedeny jak v českém jazyce, tak i v hebrejštině jsou zde další zdroje jako Zohar, Midraše aj. Rabbi popisuje situace ze svého každodenního života a na konkrétních příkladech popisuje, jak se žije "vírou".
---------------------------------------------------
"Pokolení odchází, pokolení přichází, ale země stále trvá. Slunce vychází, slunce zapadá a dychtivě tíhne k místu, odkud opět vzejde."
Kazatel 1,4-5