Zelená jako smaragd přehled
Kerstin Gier
Vyvrcholení časocestovací trilogie! Xemerius je ještě lepší, než byste čekali! Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , CooBooOriginální název:
Smaragdgrün - Liebe geht durch alle Zeiten, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zelená jako smaragd. Přihlašte se a napište ho.
Posledního dílu jsem se trošku bál, protože si poslední film série pamatuju až nějak moc překombinovaný a plný podivné akce. Knížka byla ale naopak stejně klidná, vtipná (ten humor celé série jsem si fakt zamiloval) a roztomile hloupá jako předchozí dva díly. Konec byl na mě nějaký až moc rychlý, ale to možná proto, že jsem si postavy téhle série až příliš oblíbil. Někdo by mohl říct, že ta zápletka s cestováním časem není nijak složitá, ale mě teda vždycky pořádně rozbolí hlava, když se nad ní chci zamyslet. A pak jsou tam ještě ty krásné myšlenky
Knižní novinky (48. týden)
22.11.2020
„Srdce z marcipánu.“
„Skoč - a cestou dolu ti narastú krídla.“
Kniha Zelená jako smaragd v seznamech
v Přečtených | 3 267x |
přátelství láska tajemství pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult) fantasyAutorovy další knížky
2015 | Rudá jako rubín |
2014 | První stříbrná kniha snů |
2015 | Zelená jako smaragd |
2015 | Modrá jako safír |
2015 | Druhá stříbrná kniha snů |
Parádní zakončení trilogie, i když jsem to nečetla poprvé, znovu mě některé pointy překvapily a některé momenty i dojaly. Je to sice dětská literatura, ale vhodná i pro dospělé s dětskou duší :). Ráda se pustím do dalších knih od autorky.