Zemři, Kaine: Svatyně přehled

Zemři, Kaine: Svatyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502258/bmid_zemri-kaine-svatyne-hd7-502258.png 5 46 46

Zemři, Kaine série

1. díl >

Pětadvacetiletá Matylda Eliášková před nedávnem nastoupila do firmy Wersent. Fotografovala luxusní zboží a připravovala katalogy – nic zvláštního. Až na přemrštěný plat a sem tam divné ponouknutí: „Soustřeďte se, Matyldo, zkuste nám říct, na co modelka zrovna myslí.“ Věděli snad, že umí číst myšlenky? Ale jak by mohli? Plíživé Matyldino podezření, nad nímž neuváženě přivírá oči, se záhy ukáže opodstatněným, jakmile jí místo orientálních čajů předloží první mrtvolu zavražděné holčičky. A záhadných obětí přibývá. Co jsou ty děti zač? Proč policie všechno ignoruje? Matyldu pálí nenechavé otázky, jenomže ti, kteří o tom něco vědí, zarytě mlčí. Brzy nato začnou sledovat i Matyldu samotnou a nezadržitelné události v ní probudí hluboko pohřbené vzpomínky. Zdá se, že je mnohem víc než krásná fotografka. Přežila vlastní smrt. Je Nedotknutelná.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zemři, Kaine: Svatyně. Přihlašte se a napište ho.

vihar
21.09.2024 5 z 5

Tuto knihu jsem měl v merku od vydání, ale k přečtení jsem se dostal až teď. A výsledek: Jako WOW. Kniha vás neustále udržuje v napětí – co, jak, proč? Střídají se tu různé emoce, které vás doslova vtáhnou do děje. Zápletka je hodně tajemná a postupně se odkrývá, autorka skvěle pracuje s atmosférou.

Každá kapitola přináší nové zvraty a otázek je stále víc, takže čtenář prostě musí pokračovat. Jedním slovem: úžasná kniha! Už se vrhám na druhý díl!

Vlasta71
21.04.2024 5 z 5

Kniha se mně moc líbila, byla čtivá a napínavá. Celou knihu si pokládáte mnoho otázek proč,kdo za tím vším je a co tím sleduje? Děj vás vtáhne a udržuje v neustálém napětí co bude dál? Co se ještě musí stát? Střídají se emoce hněv,strach , napětí a dojetí. Konec mně úplně rozsekal.

Kristina.W
02.04.2024 5 z 5

Na knihu Zemři, Kaine - Svatyně jsem dosud slyšela samou chválu. A musím říct, že je plně oprávněná!
Přestože čtu nejraději fantasy, jednu dobu jsem chroustala ve velkém i severské detektivní thrillery. Jsem naprosto paf z toho, že mě @ludmila.svozilova zvládla pohltit stejně jako třeba Lars Kepler - ovšem v kulisách Prahy a s dotekem nadpřirozena, které je v první knize jen tak naznačeno, ale v druhé by se mělo naplno rozvinout (vlk slibuje). Ústřední hrdinka je na první pohled takový chudák se schopností čtení myšlenek. Namísto slíbených módních katalogů fotí bůhvíproč dětské mrtvoly, šéf je totální podivín a jeví se i jako cvok, druhý se ji snaží neustále ojet a v patách má čmuchaly, z některýchse pak vyklubou i sadističtí zabijáci. Postupně zjišťuje, že je už od dětství důležitou figurou v kultu, který mi občas připomínal takový shake mezi inkvizicí a nácky. Čtenář zase zjišťuje to, že Matylda vlastně vůbec není žádná chudinka, ale pěkně drsná holka. Bavila mě každá stránka a už mám rozečtený druhý díl! Knihu určitě doporučuji, ale rozhodně není pro slabší povahy

Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)

02.10.2022

„Víš, jak se liší vášeň od lásky, Matyldo?“ zeptal se, když mě konečně pustil. „Láska nechce nikoho vlastnit ani ovládat. Má odvahu dopřát druhému svobodu.“

„Co žádáš od Křídel temnoty, Mayan, Požehnaná?“ zeptal se. „Černej gryfe,“ řekla jsem, „ošukej mě.“

Kniha Zemři, Kaine: Svatyně v seznamech