Žena v černém přehled

Žena v černém
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13095/bmid_zena-v-cernem-uT1-13095.jpg 4 413 413

Anglický thriller Žena v černém začíná celkem nadějně: Postarší muž (Arthur Kipps) sepsal svůj životní příběh a rád by jej zveřejnil. Doufá totiž, že tímto způsobem by se mohl osvobodit od "démonů", kteří ho už léta pronásledují. Proto požádá o pomoc profesionálního Herce, který pak v retrospektivním ději převezme jeho identitu. Vracíme se do doby, kdy Kipps jako mladý talentovaný právník odjíždí z Londýna do zapadlého kouta Anglie, aby se zúčastnil pohřbu zesnulé klientky a v opuštěném domě Na Úhořích blatech vyřídil i její pozůstalost. Autentický Kipps dostane za úkol interpretovat postavy, s nimiž se v té době setkal. Diváci se postupně stávají spoluúčastníky dramatických událostí, které i díky sugestivní zvukové kulise podněcují jejich fantazii. Krůček po krůčku se před námi odkrývá děsivé tajemství ponurého sídla uprostřed bezedných močálů, jemuž se obyvatelé sousedního městečka už odedávna vyhýbají. "Žena v černém", kterou Artur Kipps poprvé spatří při smutečním obřadu, vzbudí v první chvíli jeho soucit. Tehdy ovšem ještě netuší, jaký neblahý osud mu toto setkání přinese.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Vyšehrad

Woman in Black, 1983

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena v černém. Přihlašte se a napište ho.

m2056
23.08.2024 2 z 5

Krátká kniha s prvky hororu jde to přečíst za odpoledne ale nic zvláštního takového je napsáno mnoho.

ArwenAragorn
30.06.2024 4 z 5

80%

... Na vteřinu jsem na ni nevěřícně a udiveně upíral pohled, potom mě oblil studený děs. Byl jsem ochromený, vrostlý do místa, na němž jsem stál, a celý svět kolem mě potemněl a šťastné výkřiky a volání dětí zmizely. Nebyl jsem schopen od ní odtrhnout zrak. Ve tváři se jí nezračilo nic, a přesto jsem pocítil, jak z ní vyzařuje ta znovu obnovená síla, ta zloba, nenávist a zavilá zahořklost. Projely mnou jako nůž.
_____________________________________________________________________________
Atmosféra knížky byla naprosto skvělá, mlhy, voda zaplavující cestu, pohyblivé písky, k tomu prokletý dům opředený tajemstvím. Kdo je duch Ženy v černém se Kipps dozví až k závěru. Ale občas se v příběhu vyskytovaly zbytečně dlouhé pasáže, které mě nezaujaly. Konec jsem tentokrát tušila. Žena v černém se skutečně činila.
Doporučuji.

evineckY
19.05.2024 5 z 5

Kdysi dávno (když jsem se ještě dívala na televizi) jsem viděla film,
který byl dramatičtější, ale na druhou stranu kniha byla čtivá a krásně
popisná. Až na tu spoustu chyb, za které autorka nemůže,
se mi kniha moc líbila, i když jsem se nebála :-)

Kniha Žena v černém v seznamech