Žena v kajute 10 přehled

Žena v kajute 10
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413368/bmid_zena-v-kajute-10-KvW-413368.jpg 4 615 615

V tomto pekne upradenom príbehu, pripomínajúcom knihy Agathy Christie, Lo Blacklocková, žurnalistka, ktorá píše pre časopisy o cestovaní, práve dostala prácu, aká sa pritrafí raz za život: má stráviť týždeň na luxusnej výletnej lodi. Nebo je jasné, more pokojne, vyberaní hostia v dobrej nálade, keď sa výletná loď Aurora vydá na plavbu po malebnom Severnom mori. Spočiatku je pre Lo pobyt na lodi číra radosť: kajuty sú prepychové, večierky iskrivé a elegantní hostia zábavní. No ako sa týždeň chýli ku koncu, nebo sa zatiahne, palubu bičuje studený vietor a Lo sa stane svedkom desivej udalosti, ktorá jej pripomína hrôzostrašnú nočnú moru: jednu ženu zhodia cez palubu. Podľa záznamov však nikto z pasažierov na lodi nechýba, a tak sa loď plaví ďalej, akoby sa nič nestalo, napriek zúfalej snahe presvedčiť ľudí, že sa stalo niečo strašné. Prekvapivé zvraty v deji a tajomne krásne no klaustrofobické prostredie robia z tohto románu Ruth Ware skutočnú čitateľskú lahôdku.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Lindeni

The Woman in Cabin 10, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena v kajute 10. Přihlašte se a napište ho.

tereziehl
11.09.2024 4 z 5

Jako vždycky mě Ruth Ware baví. Už víckrát jsem si všimla, že je její styl psaní a postavy popisovány a kritizovány jako nesympatické, ale možná to je právě to, proč její knihy miluju. Jsou lidské, šedé, surové a chybující. Je pravda, že v knize byly stránky, které byly méně záživné, než jiné, ale i tak se mi příběh líbil, rozuzlení za mě skvělé, možná nejlepší ze všech 4, co jsem od ní zatím četla. Není to asi pro každého, ale já to mám prostě ráda.

danielosbourne
11.04.2024 3 z 5

První polovina byla celkem nezáživná, ale jakmile se začne něco dít, je to celkem fajn. Závěr je dobře vymyšlený, takže nakonec celkem spokojenost. :)

archivářka115
14.02.2024 ztráta času

Snažila jsem se knihu dočíst, ale marně.

Britská královna zločinu Ruth Ware se vrací s novým románem!

26.10.2022

Knižní novinky (31. týden)

28.07.2019

Kniha Žena v kajute 10 v seznamech