Žena vo mne přehled

Žena vo mne
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531213/bmid_zena-vo-mne-65bbc3ba9bf15.jpg 4 42 42

Žena vo mne je odvážny a neskutočne dojímavý príbeh o slobode, sláve, materstve, prežití, viere a nádeji. Keď Britney Spears v júni 2021 prehovorila na verejnom súdnom pojednávaní, počúval ju celý svet. Jej verzia – jej pravda ?, s ktorou sa podelila, mala nepopierateľný vplyv a zmenila život nielen jej, ale aj mnohým iným. Žena vo mne po prvýkrát odhaľuje jej neuveriteľnú cestu, ale tiež silu jednej z najvýznamnejších osobností popovej scény v dejinách. Spearsovej prelomové memoáre, napísané s pozoruhodnou úprimnosťou a humorom, dokazujú, že sila hudby a lásky je večná a že je dôležité, aby mala žena možnosť rozpovedať svoj príbeh, a to konečne za vlastných podmienok.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Woman in Me , 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žena vo mne. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Sabča92
včera 3 z 5

Britney byla hvězdička, která i mě jednu dobu dost bavila. A přiznám se, že dodnes mám spoustu jejích skladeb moc ráda. Není všechno zlato, co se třpytí a každá sláva něco stojí. Britney si sáhla na dno, a ve svých memoárech se svým fanouškům vyznává ze svých rozhodnutí, z toho co se jí stalo.

Blonďatý andílek vystoupal na vrchol, pobláznil fanoušky, zazpíval si s takovými ikonami jako je Madonna nebo Michael Jackson. Splnila si své sny rolí ve filmu, provdala se, porodila dva krásné syny. A pak zazvonil konec a pohádky byl konec.

Žena ve mně není nijak zdlouhavá kniha, měla jsem ji opravdu velmi rychle přečtenou a musím říct, že jsem se každý den těšila, až si večer sednu ke knize a budu s Britney sledovat dál její životní pouť. Je čtivá, je zajímavá, rychle ubíhá pod rukama, ale zároveň bolí. A to nejen proto, že život Britney nebyl a není med.

Na začátku na nás Brit vychrlí nespočet jmen, skáče sem a tam, a za mě asi nejzajímavější část jejího příběhu shrne v prvních padesáti stranách. Musím rozhodně smeknout, že se Britney rozhodla pro sepsání svých vzpomínek, kdy ukazuje rodinné špinavé prádlo, vyznává se ze svých chyb. Ale tu asi má chvála končí. Kniha byla krkolomná, ale zároveň psána příliš jednoduše. Věřím, že v ledasčem byly chyby v překladu.

To, co Brit udělala její vlastní rodina sahá až několik generací dozadu, každá chyba, se znásobila a u Brit to vygradovalo. Žena ve mně mi ukázala trpkou příchuť slávy, dokonce mě i rozplakala. Mrzí mě, že mi Brit nepověděla více o jejích začátcích. Že se v knize zaměřila hlavně na dobu její nesvobody, na bulvár. Že nenašla i něco na tom co hezkého zažila. Jak se cítila poprvé na pódiu apod.

Britney si šla za svým snem, ale byla důvěřivá a naivní. Nechala se snadno oklamat, pohltit ostatními a to ji také přivedlo do zkázy. Asi, kdyby se Brit narodila o dvacet let později, věřím, že by její pohádka mohla mít šťastnější konec.

lena.o.knihach
včera 4 z 5

Od Britney Spears mám pár oblíbených hitů, její život jsem ale moc nesledovala. Přesto mi několik důležitých kauz samozřejmě neušlo, těm se snad ani nedalo vyhnout.
V bulváru toho píšou hodně, proto jsem byla na její vlastní zpověď zvědavá.

Od dětství, přes trochu rodinné historie, až po dospívání, vztahy, děti, koncerty a turné se Britney dostala ke svým třinácti rokům bez svobody.

Jak se k ní její vlastní rodina chovala, jak jí nepomohli, když to nejvíc potřebovala… jako bych občas četla thriller, jak to bylo šílené. A s každou další kapitolou mi bylo hůř a hůř.
Není to lehké čtení, i když je velmi jednoduše napsané, někdy trochu krkolomně.

Žena ve mně je krátká kniha, ale volného místa na vysvětlení a probrání některých událostí z jejího života více do detailu tam měla dost. Toho ale Britney nevyužila.

Děkuji @nakladatelstvi_rosier & @nakladatelstvi_bourdon za knihu. #spoluprace


IvaZBlavy
předevčírem 5 z 5

Do knihy som sa začítala z čírej zvedavosti, čítala sa sama a veru nečakala som takú plnú palbu úprimnosti.
Na druhú stranu je človek rád za svůj obyčajný, všedný, kľudný život.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024


Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žena vo mne v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě7x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech2x