Ženy 60+ přehled

Ženy 60+
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374191/bmid_zeny-60-8iJ-374191.jpg 4 29 29

Kniha Ženy 60+ s podtitulem Už nic nemusím, ale můžu hodně orální historičky Pavly Frýdlové a fotografky Libuše Jarcovjákové představuje deset vyprávění jedenácti inspirativních českých žen ve věku mezi šedesáti a sedmdesáti třemi lety. Navzdory všeobecným očekáváním společnosti jsou i ve třetím období svého života stále veřejně aktivní, ať už v neziskovém sektoru, a to zejména v organizacích pro ženy, v umění, spolkovém životě, profesním nebo akademickém prostředí. Ekoložka, amatérská divadelnice, podnikatelka, včelařka, sociální pracovnice, ale i léčitelka nebo politička v knize sdílejí vlastní perspektivu - pohled zralé ženy, která má co nabídnout nejenom svým vrstevnicím, ale i ženám o generaci nebo dvě mladším. A samozřejmě celé české společnosti.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženy 60+. Přihlašte se a napište ho.

palka452
19.08.2023 2 z 5

Na mne příliš nedůležitých podrobností

pepap
25.05.2021 3 z 5

Inspirativni biografie, obcas se vam tezka zivotni zkouska vynorila pred ocima z cista jasna.

Jana283
11.05.2020 3 z 5

Po přečtení Žen v bílém jsem sáhla po další knize Pavly Frýdlové. Tentokrát se jedná o zpovědi žen ve věku 60+. S některými osudy jsem se dokázala ztotožnit, některé mne oslovily méně. Jsem o něco mladší než protagonistky knihy a myslím, že naše generace bude v jejich věku řešit jiné problémy. Ale určitě bych ji doporučila přečíst si pro inspiraci ženám, které se ocitly na nějaké životní křižovatce a přemýšlí jak dál naložit se svým životem.
Citát, který mne zaujal: Yvonna Gallyová "My to máme zaretušované. Jak válku tak totalitu. A proto se poválečná historie může pořád vracet a zneužívat. Smíření je něco, co naše společnost příliš nezvládá."

Kniha Ženy 60+ v seznamech

Autoři knihy