Ženy, které milují příliš přehled
Robin Norwood
Těm, které věří a doufají, že se jejich partner změní. Je pro vás v životě nejdůležitější, abyste měly koho milovat? Věříte v toho pravého a v to, že život s ním vás navždy zachrání před pocitem smutku a osamění? Že ho změníte k lepšímu silou své lásky? Nudí vás milí muži, kteří jsou otevření, laskaví a spolehliví? Kniha Ženy, které milují příliš, napsaná pro ženy, jež na podobné otázky odpovídají ano, dnes náleží mezi nejslavnější psychologické rádce vůbec. Popisuje příběhy žen, jimž se v dětství dostalo jen málo skutečné péče a které se snaží tento nedostatek uspokojit tím, že pečují o své citově téměř nedostupné partnery. Přitom se však pravidelně zaplétají do nejednoznačných, chaotických a emočně bolestných situací. Autorka takovým ženám ukazuje, jak z jejich bludného kruhu najít cestu ven tím, že rozpoznají svou vnitřní hodnotu a začnou druhým důvěřovat.... celý text
Pro ženy Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2019 , PortálOriginální název:
Women Who Love Too Much, 1985
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženy, které milují příliš. Přihlašte se a napište ho.
Kniha, která mě velmi zaujala. Poznala jsem v ní své staré podvědomě programy i některé současné. Je plná příběhů a nejraději bych ji věnovala minimálně několika desítkám žen, které znám a nebo všem, které pocházejí z rodin, kde se vyskytovala manipulace, alkoholismus, různé typy závislostí, nevěry, nasilí, hádky, zneužívání, nedostatek pozornosti, citový chlad a další.
Je vhodným čtením i pro všechny empaty a kdo zná téma manipulátorů či narcismu, tak ač v době vydání knihy to tak ještě zřejmě nebylo nazýváno, je tam patrné.
Kniha zvědomuje naše nevědomé vzorce při výběru partnerů a vyhledávání toxických vztahů, na základě prostředí a rodiny, ve které jsme vyrostli.
Osobně bych ji doporučila i mužům, kteří se v tom taky najdou.
Perfektní kniha, vše je napsáno stručně a jasně, přitom jsou informace přínosné. Nejdříve se autorka zabývá vysvětlením, jak nás ve vztazích může ovlivňovat naše dětství, na konkrétních příkladech je to pak rozvedeno ještě víc. Nenašla jsem se úplně ve všem, ale tam kde ano, to sedělo přesně. Líbilo se mi, že zde byla rozebrána i problematika sexu a intimity. Neseděla mi jen jediná pasáž, kdy autorka píše, že nemáme svého partnera povzbuzovat a chválit. Závěrečné rady byly také skvělé, celkově mi kniha moc pomohla.
Kniha Ženy, které milují příliš v seznamech
2004 | Ženy, které příliš milují |
1996 | Proč já, proč toto, proč teď |
2004 | Každodenní meditace pro ženy, které příliš milují |
Kniha, která mě opravdu zaujala. V některých vzorcích chování jsem se také poznala. Je o čem přemýšlet....