Ženy v poklusu přehled
Julie Printzac
Justine je stejně jako mnoho jejích stejně starých kamarádek neustále v běhu; hektický život v Paříži, vlastní podnikání i malá dcerka ji vytěžují na maximum. Je rozvedená, na hledání vztahu nemá čas a jedinou útěchu nalézá v Nanteil, venkovském městečku, kde vyrůstala a kde má dodnes rodinu a staré známé. Při jednom takovém výletě ji kroky zavedou až na místní hřbitov, kde ke svému překvapení nalezne na hrobě svého otce čerstvě položené růže. Její matka o tom nechce ani slyšet. Ale kdo by si po takové době vzpomněl? Justine se nadchne nad myšlenkou dávné lásky a dá se do pátrání. Odhalená rodinná tajemství ale dají do pohybu i vztahy veskrze současné.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Ikar (ČR)Originální název:
La solitude des femmes qui courent, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženy v poklusu. Přihlašte se a napište ho.
Celkem milé,nenásilné čtení.Svým spůsobem nemastné -neslané avšak s možným reálným dějem příběhu, který vás dokáže dojať.
Nie je to čtení ke kterému se snad někdy vrátím ale jsem ráda,že jsem si tenhle zvláštní příběh přečetla.
Kniha se četla velmi dobře. Místy vtipná, bez patosu a zbytečných subjektivních popisů. Styl psaní je poměrně strohý a spoléhá na čtenářovu inteligenci. Schopnost domyslet si, odvodit si. Obsah zajímavý a místy vtipně spletitý
Knižní novinky (12. týden)
18.03.2019
Kniha Ženy v poklusu v seznamech
V první polovině knihy jsem se nemohla pořádně začíst. Rozhovory v příběhu mi přišly takové plytké, povrchní. Vůbec mě nebavil styl psaní. Ale pak se to trochu rozjelo, styl vyprávění se prohloubil a nabral autentičnosti, až jsem knihu nakonec dočetla celkem spokojená:). Když to zprůměruji, a přidám hvězdu za zajímavé téma zápletky, jsme na třech hvězdách.