Ženy, ženy, ženy! přehled
Pavel Landa
Víte, proč má nejvyšší britské vyznamenání právě podobu podvazkového řádu? Je vám známo, že jedna ze znělek Kollárovy Slávy dcery je vlastně skrytou reklamou na vynález mechanika Draise z Karlsruhe? - Třináct procházek historií – to je podtitul nové knížky publicisty Pavla Landy, jednoho z autorů velmi úspěšné Encyklopedie pro milovníky Švejka. V záhlavích kapitol stojí jména třinácti dívek a dam, které hrály rozhodující úlohu ve třinácti historických událostech. Některé z nich měly přímo světodějný význam, jiné byly jen drobnou epizodou, ale všechny budou jistě zajímat zvídavé čtenáře. Autor objevuje překvapivé souvislosti a zajímavé detaily, které historická literatura většinou opomíjí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ženy, ženy, ženy!. Přihlašte se a napište ho.
Knihu nedokážu zařadit do jednotného stylu. Možná něco na pomezí literatury faktu, biografie a naučné publikace. Každopádně kniha je velmi zajímavá, ovšem člověk se musí při jejím čtení hodně soustředit. Autor neustále odbíhá od primárního tématu, a tak člověk často přijde o dějovou nit a těžko ji hledá. Na druhou stranu musím ale říct, že tyto odbočky jsou velmi zajímavé a poučné. Pokud si chcete rozšířit znalosti a méně známá fakta a souvislosti, tak doporučuji. Jinak je to pro mě ale takový slabý průměr.
Kniha Ženy, ženy, ženy! v seznamech
2006 | Švejk - fikce a fakta |
2005 | Dějiny budou od úterý |
1999 | Encyklopedie pro milovníky Švejka s mnoha vyobrazeními II. |
2008 | Jak císař pán nechodil pěšky |
2001 | Ženy, ženy, ženy! |
Bylo těžké se soustředit na jednotlivé příběhy, neboť v každém z nich autor odbíhá k dalším tématům a po chvíli jsem se poněkud ztrácela v ději. Na druhou stranu se čtenář dozví množství zajímavých informací.