ZeroZeroZero přehled
Roberto Saviano
Pozri sa na kokaín a uvidíš iba prášok, pozri sa cez kokaín a uvidíš celý svet. Od autora medzinárodného bestseleru číslo 1 Gomora teraz prichádza rovnako dráždivý a silný priekopnícky prieskum medzinárodného kokaínového trhu a jeho úlohy v globálnej ekonomike. Múka 000 je tá najjemnejšia a najbelšia. Tromi nulami označujú narkotrafikanti najčistejší kokaín najvyššej kvality, aký existuje na trhu. A je to aj názov Savianovho nezabudnuteľného prieskumu, ktorý ukazuje, ako kokaínový trh vťahuje do svojej ponurej ekonomiky celučičký svet a vnucuje svoje vlastné nebezpečné pravidlá a morálne kódexy svojim súkromným vojskám a prostredníctvom nich nám všetkým.... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2015 , Tatran (Bratislava)Originální název:
Zero Zero Zero, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize ZeroZeroZero. Přihlašte se a napište ho.
Styl psaní mi vůbec nesedl, a proto mě to celé úplně minulo. Kniha zahlcená zbytečnostmi, psaná divně na efekt.
Zajímavě sepsaná kniha o mezinárodním obchodu s kokainem od jihoamerických plantáží až po odbytiště v USA či Evropě. Robert Saviano vše dobře a dopodrobna popisuje od hlavních pěstitelů až po distributory v jednotlivých zemích, kde píše o hlavních bossech jak italské mafie, tak osobnostech mexických kartelů. Kokain je jedno z nejvýnosnějších zboží na celém světě.
Kniha ZeroZeroZero v seznamech
2008 | Gomora |
2019 | Piraně |
2013 | Nula nula nula |
2010 | Opak smrti |
2010 | Krása a peklo |
Kvalitne napísaná kniha o danej problematike s množstvom zaujímavých myšlienok. Chápem, že nie každému tento "polobeletristický/poloinformatívny" štýl sadne, avšak táto netradičná forma štylizácie, aspoň teda moju pozornosť, udržala počas celej knihy.