Žiarlivec a iné príbehy přehled

Žiarlivec a iné príbehy
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539513/bmid_ziarlivec-a-ine-pribehy.jpg 4 954 954

Vyšetrovateľ sa vďaka trpkej životnej skúsenosti stáva expertom na zločiny spáchané zo žiarlivosti. Podarí sa mu vystopovať muža podozrivého z vraždy svojho dvojčaťa? O tisíce kilometrov ďalej nájde taxikár náušnicu svojej manželky v šéfovom aute. Ako sa tam dostala? V lietadle vysoko nad oblakmi sedí žena, ktorá sa rozhodla skončiť život pre manželovu neveru. Môžu jej nečakané city k tajomnému spolucestujúcemu zvrátiť vývoj udalostí? Zdanlivo jednoduché otázky prinášajú prekvapivé odpovede. Jo Nesbo v unikátnej zbierke poviedok dokazuje, že je ozajstným majstrom mysterióznych príbehov plných napätia a nepredvídaných zvratov. V audioknihe sa stretávajú dôvtipné mysle s pomstychtivými srdcami, neukojiteľná nenásytnosť s láskou bez škrupúľ, aby spolu vytvorili delikátnu mozaiku, ktorá poteší všetkých priaznivcov temných a strhujúcich poviedok.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: audiokniha , Publixing

Sjalusimannen og andre fortellinger, 2021

Interpreti: Peter Kočiš

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žiarlivec a iné príbehy. Přihlašte se a napište ho.

kob
14.03.2025 4.5 z 5

Zajímavé povídky, především Londýn. Kromě jediné (Odd) se mi líbily všechny.

RMarkéta
11.02.2025 5 z 5

Každý nápad na povídku, který je tu použitý, má našlapnuto stát se románem. Povídky fungují jednotlivě a samostatně, i když je spojuje jedno nosné téma. Nejvíce se mi líbila povídka Londýn. Ta má perfektní pointu. Tak trochu jsem ji očekávala. Ale ten nápad prostě stál za to. Klidně bych si dokázala představit, že by ty příběhy někdo převedl na filmové plátno anebo alespoň jako Tv film na nedělní večer.

Kakho-Oto
27.01.2025 4 z 5

(SPOILER) Od proslulého autora severských krimi jsem dosud nic nečetl, takže nemohu srovnávat s jinou jeho tvorbou. Ústřední povídka, spíše novela, Žárlivost mě pořádně bavila až v závěru, kdy se dozvídáme, že kriminalista učinil před lety totéž, co v aktuálním ději horolezec-vrah. Nejvíce mě bavila úvodní povídka Londýn, jejíž čtení bylo pro mě o to pikantnější, že ženu se sebevražednými sklony jsem si představoval jako oblíbenou herečku Emilii Schüle, zatímco muž, který ji zlikvidoval, měl moji tvář…Kromě povídky Londýn považuji za nadprůměrné povídky Fronta (velmi krátká a úderná povídka s ponaučením, že předbíhat se nikdy nemá) a Odd o spisovateli, který chce za každou cenu dosáhnout literární nesmrtelnosti. Zbývající povídky Odpad, Přiznání a Náušnice hodnotím stejně jako Žárlivost průměrným hodnocením tří hvězdiček. Celkově se mně nelíbí jistá amorálnost povídek, kdy se vrahům páchajícím zločiny ze žárlivosti většinou nic nestane.

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

E-knihy s jarní slevou až 40 %

25.04.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

O věci může člověk přijít, a čím víc jich má, tím víc se bojí.

Kniha Žiarlivec a iné príbehy v seznamech

v Přečtených1 340x
v Mé knihovně357x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)