Žiješ jenom dvakrát přehled
Dominik Dán
Naše Mesto / Případy Richarda Krauze (Deník dobrého detektiva) série
Matematický génius profesor Puskailer se po dlouhých letech věznění konečně dočkal spravedlnosti a byl propuštěn na svobodu. Nikdo mu nevěřil, že není vrah, a popravdě řečeno, ani on sám na tom občas netrval. Měl štěstí, detektivové z oddělení vražd Richard Krauz a Jozef Fischer, zvaný Chosé, mu uvěřili a celý případ vyřešili. Psal se rok 1999. Vlastně teprve začínal a osud tomu chtěl, že po tvrdé dřině nečekal detektivy zasloužený odpočinek, ale už v den, kdy profesora propustili z vězení, začal nový případ a nový příběh, který se nečekanou brutalitou a nechutností vryl do paměti každému policajtovi, který byl nablízku. Celé to začalo, když se bachařům z věznice, kde si Puskailer odpykával svůj trest, ztratila kolegyně…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žiješ jenom dvakrát. Přihlašte se a napište ho.
Jeden z nejlepších dílů, zápletka vyvrcholila až na úplném konci. Sérii čtu v pořadí uvedeném zde, ale neřekla bych, že knihy na sebe časově dějem navazují.
opäť suprový príbeh, veľmi kvitujem, ako tam autor zapasuje ten suchý humor, ktorý je asi potrebný mať pri takýchto brutálnych prípadoch
Kniha Žiješ jenom dvakrát v seznamech
2016 | Smrť na druhom brehu |
2007 | Cela číslo 17 |
2005 | Popol všetkých zarovná |
2012 | Uzol |
2013 | Básnik |
Tento díl jsem úplně zhltala a po přečtení jen zatínám pěsti bezmocí. Detektivové vynaložili tolik námahy a zase nic nemohli. To prostě naštve. A už předem se bojím, co se může vyvrbit z návštěvy hygienického inspektora v pohřebním ústavu. Tedy spíše z toho, co tam zjistil. Těším se na další díl.