Žil byl kdysi kdesi přehled
Hana Zobačová
Kniha plná klasických pohádkových bytostí, jako jsou princové, králové, draci, princezny a komtesy, vychází ze zásad genetické metody výuky čtení. Pohádky jsou psány velkými tiskacími písmeny a jsou řazeny od příběhů jednodušších, složených z jednoslabičných slov, přes dvouslabičná slova až po pohádky náročnější, obsahující slova troj a čtyřslabičná. Všechny příběhy nepřekračují svojí délkou možnosti malého čtenáře. Děti si je mohou bez problémů samy přečíst v rámci vyučovací hodiny nebo i doma před spaním.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žil byl kdysi kdesi. Přihlašte se a napište ho.
Nechápu, proč tu má kniha tak nízké hodnocení. Mně se moc líbil princip této knihy, kde jsou pohádky seřazené od nejjednodušší na čtení (kraťoučká pohádka složená pouze z jednoslabičných slov - ok, když to čte dospělý, tak si připadá jak tydýt :D) až po "normálně" napsané pohádky. Jako motivace pro začínající čtenáře mi to přijde ideální. Pohádky jsou pěkné, stručné, ale i poučné. Dcera si ji půjčila v knihovně, ale zvažuju, že až se bude učit číst, tak ji koupím domů.
Kniha Žil byl kdysi kdesi v seznamech
2015 | Pohádka o Koblížkovi |
2015 | Pohádka o veliké řepě |
2022 | Zázrak o Vánocích |
2020 | Auta, vlaky, bagry taky |
2019 | Žil byl kdysi kdesi |
"A ANKA? TA SE POŘÁD SMĚJE. A ŽE DĚTI NEJSOU JEJÍ? KOMU TO VADÍ? MÁ JE RÁDA A ONY JI. VEČER SI PAK I ONDRA PRO HUBIČKU PŘIJDE. ANKA UŽ TOHO NEMÁ TOLIK JAKO DŘÍV. KOMORA UŽ NENÍ VĚČNĚ PLNÁ. A PŘESTO TOHO ANKA MÁ VÍC, NEŽ MĚLA KDY DŘÍV." Za mě fajn, pohádky mají i přesah. Vím, že věci na čtení tou genetickou metodou dospělákům často připadají divné, ale kdyby vám bylo šest a horko těžko byste louskali první slova, asi by vás tahle knížka dost nadchla. :D