Zima nejistých nadějí přehled
Jenny Bayliss
Životní elán Annie Sharpeové se s léty kamsi vypařil. Děti má dospělé, restaurace, kterou vybudovala od píky, šlape jako hodinky a její šestadvacet let trvající manželství právě neslavně skončilo. Annie je poprvé po dlouhých letech volná… Rozhodne se pro úplně nový začátek, rozloučí se s životem ve městě a ujme se úkolu hlídat přes zimu malebný historický dům na pobřeží. Vesnička Willow Bay ji okamžitě uchvátí svou kouzelnou polohou, proměnlivým mořem, tajemnou minulostí i půvabnými tradicemi společenského života. Noví sousedé ji přijmou s otevřenou náručí – až na mrzutého synovce majitelky domu, který má s tetinou nemovitostí úplně jiné plány. Vánoce se blíží, vztahy ve Willow Bay se komplikují a Anniina budoucnost vypadá čím dál nejistěji. Ale s kouskem odhodlání a za nemalé pomoci svátečního kouzla se tato obtížná doba promění… v její další životní naději.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , BaronetOriginální název:
A Season for Second Chances
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zima nejistých nadějí. Přihlašte se a napište ho.
Romantický příběh potvrzující moje přesvědčení, že "všechno zlé je k něčemu dobré". Jinak je to příběh veskrze "sluníčkový" (někdy trochu oplzlý). Všichni se mají rádi, lesby, gayové, černí, snědí, bílí, staří, mladí, bohatí, chudí žijí ve všeobecné shodě a nezištně si pomáhají. Zkrátka až na toho zahýbajícího manžela (který ale Annii stále vyznává lásku) ideální svět. Opravdu by mne zajímalo, zda na tom anglickém venkově je opravdu taková idylka ( kde se pak vzaly vraždy v Midsomeru?). Zlaté staré detektivky!!!
Krásná obálka knihy. A tímto končí.V čtení jsem se doplazila do půlky, pak jsem to vzdala. Takový vláčný a zdlouhavý příběh. Sáhla jsem úplně vedle.
Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)
09.10.2022
Kniha Zima nejistých nadějí v seznamech
Vánoce pro ženy anglická literatura rozvod Velká Británie romantika vesnice zima nový začátek restauraceAutorovy další knížky
2020 | Dvanáct vánočních schůzek |
2022 | Zima nejistých nadějí |
2023 | Sejdeme se pod jmelím |
Krásná obálka knihy, která volá o přečtení jinak takový jednoduchý zdlouhavý román ve kterém se vlastně nic moc neděje, stále opakující se pasáže o počasí, jídle, krajině atd. V některých pasážích mi přišlo jako by to psal teenager žádná moc velká romantika, jen pár polibků a to bylo vše. Za mne nic moc.