Zimní bouře přehled
Karen Swan
Divoký ostrov série
Je léto roku 1929 a Mhairi se nutně potřebuje vdát. Jako nejstarší dcera z devíti dětí nemá jinou možnost. Na svém rodném ostrově St. Kilda moc na výběr nemá, ale jejich soused Donald zná obchodníka z Hebrid, který shání ženu. Nabídne se, že k němu Mhairi doprovodí na poslední plavbě před sezónou bouří. Domů se dívka vrací zasnoubená, ale zamilovaná do nesprávného muže. Zima uvrhne St. Kildu do izolace, která milencům poskytne čas na tajné schůzky. Jednou ale musí zakázaná láska skončit... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno:Originální název:
The Stolen Hours, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zimní bouře. Přihlašte se a napište ho.

Další dílek zapadl do série od Karen Swan a já doufám,že než přijde rozhodující, všechno nezapomenu :-)
S Mhairi to bylo složitější, žádné pěkné vyhlídky, ale věřím,že ten šťastný osud se otočí i na její stranu.
Vyhlížím další pokračování ....

Druhý díl začal o Mhairi,která si myslela,že se provdá za Alexe,ale její srdce si vybralo jiného.Na začátku příběhu jsem byla trošku zmatená,že jaký je to příběh,ale pak jsem přišla na to,že je to z uhlu Mhairi,protože pak se události z konce prvního dílu ubýrali napínavějším směrem,jsem zvědavá kdo je vrah,a proto taky doufám,že další díl bude už brzo.
Zajatkyně, Převozník a další knižní novinky (12. týden)
17.03.2024
Kniha Zimní bouře v seznamech
v Mé knihovně | 95x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
historické romanceAutorovy další knížky
2023 | ![]() |
2021 | ![]() |
2024 | ![]() |
2023 | ![]() |
2025 | ![]() |
Další pokračování příběhů ostrovanů ze St. Kildy. Tentokrát je ale hlavní postavou Mhairi, jedna ze tří kamarádek. Musím říct, že její příběh a dějová linka mě celkem překvapily. Co oceňuji nejvíce je dobrá provázanost s první knihou. Jednotlivé události do sebe uvěřitelně zapadaly. Nicméně se nemůžu zbavit dojmu, že se v mnohém druhý díl podobal prvnímu, a to hlavně v popisu přírody a života kilďanů. Ano, je to sice z jiného úhlu pohledu, ale děj se ve druhé třetině knihy tak trochu vlekl. A zase mi tady neseděl tak rychlý konec, který byl popsán v rámci dvou kapitol. Proto byl pro mě druhý díl o chlup slabší než první.