Žirafia mama a iné príšery přehled
Alexandra Salmela
Uletené rozprávky s fantastickými ilustráciami. Fantastické rozprávky s uletenými ilustráciami. Saša Salmela a Martina Matlovičová. A k tomu žirafia mama, magnetický rytier, blatová príšera a iné potvory. Fantastické a uletené.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žirafia mama a iné príšery. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Za me teda naopak jedna z mych nejoblibenejsich knizek pro deti. Uplne strelena, bizarni a moc vtipna. Obcas to pointu sice fakt moc nema resp. jsem ji nenasla, ale bavily me ty napady, hra se slovy a prave to, ze kazdy si v kazdem jednom pribehu najde svuj vlastni. Tovarnu na deti neberu tedy vubec jako horror, ale jako obraz i nas rodicu - kolik rodicu by si pralo dokonale dite - dovedeno do krajnosti. A i kdyz je to samozrejme blbost a nikdo si dokonale dite ve skutecnosti nepreje (nebo si to neprizna), obcas i ja mam v hlave takove to prani: kdyby jen nebylo/bylo to moje dite takove nebo makove....pritom bych si tak moc prala prijimat ho presne takove jake je a je moc fajn si to uvedomit. Nektere pribehy jsou vylozene mile - treba Iii a Rororo a nektere mi pripomnely sebe sama - Alanuv tata - o zapomnetlivosti :-). My knizku nekomu pujcili a uz nam ji nevratil, ale museli jsme si proste koupit novou znovu.
V poslední době mám pocit, že dětské knížky ilustrují dospělí pro dospělé - tam kde dospělý dokáže ocenit originalitu tvůrce, děti vidí děsivé ohavy. Nebo aspoň ty moje.
O příbězích se tu mluvit nedá, jsou to bizarní črty, kterých nejspíš každý gramotný člověk se špetkou fantazie vyblije po pěti pivech dvanáct do tuctu a které místy hraničí až s hororem (továrna na výměnu dětí) a obvykle nemají žádnou pointu.
Anebo jsme prostě málo finští a nemáme dostatečný smysl pro ujetost.
To se nevylučuje.
Kniha Žirafia mama a iné príšery v seznamech
2013 | Mimi & Líza |
2017 | Antihrdina |
2012 | 27 čiže smrť robí umelca |
2015 | Žirafí máma a jiné příšery |
2019 | Nástup Východu?: Eseje |
Uletené krátke príbehy/rozprávky a úžasné ilustrácie.