Žirafie slzy přehled

Žirafie slzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496653/zirafie-slzyKxfoNr-NGT-.webp 4 79 79

Precious Ramotsweová série

< 2. díl >

Druhá kniha o prevej dámskej detektívnej kancelárii v Gaborone nás poteší ďalšími príbehmi z exotického prostredia Botswany. Opäť sa stretávame so sympatickou korpulentnou Precious Ramotswe, majiteľkou detektívnej kancelárie, i jej pravou rukou – sekretárkou paní Makutsi, ktorá vyrieši svoj prvý samostatný prípad. I teraz budeme sledovať, ako sa vyvíja harmonický vzťah pani Ramotswe s priateľom J. L. B. Matekonim, a naviac sa zoznámime i s prírastkami do ich spoločnej domácnosti.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Tears of the Giraffe, 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žirafie slzy. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (28)

Katy_vKnihách
17.03.2024 3 z 5

Tak, jako u prvního dílu, i tady jde o velmi jednoduchoučké zápletky a všechno bohužel tak nějak běží bez nějakého hlubšího začtení se do případu. Jak už jsem řekla u první dílu, u žánru detektivka je to spíš na škodu, že případy nejsou trochu víc rozvedené nebo trochu složitější. Všechno je to tak celkově prosluněné, jako samotná Afrika. Osobně mám radši trochu něco temnějšího, když už se pustím do tohoto žánru. Ale, nic to neubírá na popisech Afriky, a africké mentality lidí, která je tu popsána. Takže určitě si lze z knížky něco odnést a zapamatovat.

Lajtwing
06.12.2022 4 z 5

Jak jsem tomu prvních padesát stránek nevěřil, nakonec to bylo naprosto čtivé a takové odlehčené, vskutku 'milé', jak píší uživatelé okolo. Poznal jsem kulturu africké země, o které jsem do té doby sotva věděl kde leží, a to jenom díky čtenářské výzvě! Čteno v angličtině.


Hakl54
29.11.2022 5 z 5

Krásné a milé čtení, z kterého vyzařuje klid a pohoda.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žirafie slzy v seznamech

v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených5x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst24x
v dalších seznamech2x