Zistisito sama: moje učitelské dny přehled

Zistisito sama: moje učitelské dny
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241482/bmid_zistisito-sama-moje-ucitelske-dny-R7F-241482.jpg 5 3 3

Život na škole "tak trochu zvláštní" autorka prezentuje formou krátkých, břitce vypointovaných příběhů, které vytvářejí kaleidoskopický celek. Humor, něha i sarkasmus, jazyk čerpající ze všech vrstev slovní zásoby – od kanálu až po poezii, společenský přesah, silný etický náboj, to jsou typické rysy této knížky. Ale víš co, milý čtenáři. ZISTISITO SÁM!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zistisito sama: moje učitelské dny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Zorka
12.11.2019 4 z 5

ZISTILA JSEM (SI SAMA), že některé zkušenosti učitelů "tak trochu zvláštní školy" jsou velmi blízké zkušenostem učitelů běžné školy základní. Přesto ale vím, že práce s dětmi, které mají mentální postižení, je mnohem, mnohem těžší. A pokud někdo dokáže psát o takové práci s humorem, nadsázkou a výše uvedenou něhou, pak je to Učitel s velkým U.

Janea777
03.03.2015 5 z 5

Skvělá kniha a je obrovská škoda, že o ní málokdo ví.
Autorka vtipným, osobitým způsobem a zcela otevřeně - včetně sprostých výrazů žáků a jejich sexuálních hlášek - popisuje své zážitky učitelky na zvláštní škole. Činí tak v kraťounkých glosách s pointou k zasmání, k zamyšlení i k pláči.
V knize zjistíte, co se děje v instituci, kde se zoufalí pedagogové snaží pozvednout ducha duševně nemocným, mentálně zaostalým, patologickým žákům z narušených rodin, kteří v mezičase, kdy neobracejí školu naruby, dokáží své učitele i příjemně překvapit a vykouzlit jim úsměv na tváři.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zistisito sama: moje učitelské dny v seznamech

v Přečtených3x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst4x

Štítky knihy

škola učitelé, učitelky

Autorovy knížky

Daniela Doubková
česká, 1959
2011  93%Zistisito sama: moje učitelské dny