Živá planeta: Síť života na Zemi přehled

Živá planeta: Síť života na Zemi
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536640/bmid_ziva-planeta-sit-zivota-na-zemi-6620f617ed2c2.jpg 5 58 58

Všechna místa na světě kypí životem. Od temných hlubin oceánu přes vrcholky hor po řídký vzduch nad nimi se to jen hemží zvířaty, rostlinami, houbami, viry a bakteriemi. Celé komunity těchto organismů se vyvinuly tak, aby dokázaly žít pospolu a vytěžily maximum z ledových příkrovů a tundry, lesů a plání, pouště, oceánů a sopek. Schopnost přizpůsobit se životu v takovéto škále životních prostředí je kromobyčejná. A provázanost jejich bytí, jež jim umožňuje existovat pospolu, je ještě úžasnější. Živá planeta je druhým titulem z Attenboroughovy průkopnické trilogie nazvané Život, v níž se věnuje spletitosti žití na Zemi. S typickou směsí zvídavosti a nadšení prozkoumává bohatost života na naší planetě a soustřeďuje se přitom na vzájemnou závislost živých organismů, která jim umožňuje existovat, prospívat a množit se.... celý text

Literatura faktu Příroda, zvířata Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: , Práh

The Living Planet, 1984

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Živá planeta: Síť života na Zemi. Přihlašte se a napište ho.

tonyk.
26.11.2024 5 z 5

Pět hvězdiček, ale za překlad z roku 1990.

bravefox
10.11.2024 5 z 5

Poměrně zásadní text, který by měli číst všichni, kteří chtějí pochopit, proč je příroda tak důležitá a že mi nejsme nad přírodou, ale jsme její součástí. A taky, že pokud se příroda rozhodne, velmi rychle jako lidstvo skončíme, zatímco ona si najde novou cestu. Krásně zpracované a elegantní.

LaCucaracha
14.08.2024 5 z 5

Krásná knížka, hned mě v knihkupectví zaujala vzhledem a musela jsem ji mít. Je psaná srozumitelně, aby ji mohla číst široká veřejnost. Navíc v nakladatelství zvolili dobrý font a vzhled stránek vůbec, takže se text příjemně čte. I když sem tam zůstala chybička, je vidět, že si s textem pohráli a dali si na knížce záležet. Hezké fotky, sympatické doprovodné ilustrace. A samozřejmě zajímavé informace. Při čtení máte úplně pocit, že slyšíte Attenborougha. Určitě doporučuju.

Kniha Živá planeta: Síť života na Zemi v seznamech