Pád Guvernéra 1 přehled

Pád Guvernéra 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211435/bmid_pad-guvernera-1-x2I-211435.jpg 4 91 91

Živí mrtví série

< 3. díl >

V románu Pád Guvernéra, třetím pokračování knižního cyklu ze světa živých mrtvých, se vracíme do městečka Woodbury v georgijském okrese Meriwether. Od propuknutí „nákazy“, kdy svět zamořily věčně hladové oživlé mrtvoly, uplynuly dva roky. Příval zombií neustává, krajina pustne, lidé v každodenním zápase o vlastní existenci ztvrdli a okorali a zdroje začínají docházet... Woodbury ale vládne železnou rukou samozvaný vůdce, Philip Blake zvaný Guvernér, a ten si stanovil posvátný úkol, ochránit tuhle malou komunitu a postarat se o své ovečky za všech okolností. Vyžaduje jen jedno: každý musí podřídit své vlastní potřeby potřebám celku - a o těch rozhoduje on sám! Obyvatelé městečka uznávají Guvernérovu svrchovanou autoritu výměnou za relativní bezpečí, které jim zajišťuje, a raději se na nic neptají. Jen ti vnímavější poznávají jeho utajenou pravou tvář, zjišťují, jak nelítostný a krutý umí být. To na vlastní kůži zakusí i tři vetřelci, kteří se zčistajasna objeví před hradbami Woodbury bůhvíodkud a s bůhvíjakým záměrem...... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Walking Dead: The Fall of the Governor: Part One , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pád Guvernéra 1. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

rick6410
05.03.2023 5 z 5

Na túto knihu som čítal dosť negatívnych recenzií, pretože dej sa vraj značne odklonil od seriálu a je to len taký odvar. Títo ľudia si nezistili, že toto je príbeh komiksového Guvernéra, nie toho seriálového. Táto kniha sa odohráva súbežne s 25. a 26. zväzkom komiksu, a krásne sa dopĺňajú, vidíme všetky slepé miesta, scény ktoré sme v komikse vidieť nemohli. Síce sa vytráca istý pocit prekvapenia, keďže človek z komiksu vie, čo sa stane, ale napriek tomu je tam množstvo nových vecí, ktoré dej rozhodne nerobia nudným.

wullcann38
04.08.2021 4 z 5

Bavilo mě až asi od sedmé kapitoly z konce.
Docela mě mrzí že už si spoileruju komiksy.
Jinak zbytek knihy průměrný.
Za mě:75%


trudoš
25.06.2020 3 z 5

Tady platí to samé, co u předchozího dílu - znáte-li komiks, znáte i směr, jakým se události budou ubírat. Kdo umře, koho znásilní, čí ruka bude useknuta. To značně devalvuje moment překvapení a syrové popisy bojů se zombíky nebo ukrutností, jaké páchá Guvernér, to bohužel nevynahradí. Zase je ale zajímavé sledovat známé protagonisty skrze postavy, které jste dosud vnímali jako vedlejší. Problém je, že vedlejší figury jsou vedlejší kvůli křoví, jaké představují. I když jim dáte vlastní příběh, budou se vám stále plést s těmi hlavními, nezapracuje-li autor na jejich osobnostech. A to se nedaří, stále beru veškeré osazenstvo románu - samozřejmě mimo Ricka, Michonne a Glenna - jako klasické maso do mlýnku. Navíc by si Jay R. Bonansinga mohl odpustit ty ženské emoční výlevy, zdali si jako má v tomto novém světě smysl začínat milostný vztah, nebo ne. Opakuje to, co už napsal Robert Kirkman, akorát že v obrázkovém provedení to mezi všemi těmi ohnilými mrtvolami působilo mnohem stravitelněji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pád Guvernéra 1 v seznamech

v Přečtených109x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených6x
v Knihotéce114x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech4x