Život bez hranic přehled

Život bez hranic
https://www.databazeknih.cz/img/books/80_/80935/zivot-bez-hranic-80935.jpg 5 75 75

Nick Vujicic se narodil bez rukou a nohou. Zvítězil nad svým postižením a vede nezávislý, bohatý a plnohodnotný život, který je vzorem pro každého, kdo hledá skutečné štěstí. V současné době je Nick mezinárodně uznávaným motivačním řečníkem a šíří své základní poselství: nejdůležitějším cílem každého člověka je nalézt smysl života bez ohledu na problémy nebo zdánlivě nepřekonatelné překážky, které se mu staví do cesty. Nick vypráví o svém fyzickém postižení i o emocionální bitvě, kterou svedl, když se s ním snažil vyrovnat jako dítě, dospívající i dospělý mladý muž. „Nesmírně dlouho a s pocitem naprostého osamocení jsem přemýšlel, jestli je na světě někdo jako já a jestli má můj život nějaký jiný smysl než bolest a ponížení.“ Vypráví o tom, jak se pro něj víra v Boha stala základním zdrojem síly, a vysvětluje, že jakmile našel smysl života, inspirovat druhé, aby se zlepšil jejich život i svět, nalezl i sebedůvěru vybudovat si hodnotný a produktivní život bez hranic. Nick nám všem poskytuje praktické rady, jak prožít plnohodnotný a šťastný život tím, že si vybudujeme důvěru v druhé, vytvoříme vztahy vzájemné podpory, ze kterých načerpáme sílu jít dál. Motivuje nás a ukazuje nám, jak se naučit přijímat to, co nedokážeme mít pod kontrolou, a jak se zaměřit na to, co ovlivnit můžeme.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Čintámani

Life Without Limits, 2010

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život bez hranic. Přihlašte se a napište ho.

Netopyr07
03.10.2022 4 z 5

Velice působivé a motivující. Přiznám se, že jsem knihu nečetla zcela celou, ale od poloviny si vybírala odstavce, které mě zaujaly. Je ovšem ohromující, co může člověk dokázat, když si mozek přestaví na pozitivum, jak může být šťastný i "v neštěstí".

Veeria
19.05.2022 5 z 5

Jsem velmi vděčná, že si mě tato kniha našla. Inspirující a láskyplná. Pokud si najde i Vás, věřím, že toto setkání bude rovněž nezapomenutelné a obohacující.

jana.hud
23.12.2019 3 z 5

Nick je velice pozitivní a pozorohudný človek a to nejen svým postižením. To bez pochyby.

Teď ke knize - nezaujala mně, hlavně prvních 90 stran jsem měla problém a některé pasáže i přeskakovala. Už jsme knihu chtěla vzdát dcera mi říkala, ž knihy nevzdávám ať dám Nickovi ještě šanci. Díky tomu se hodnocení postupně zvedlo na skoro 3 hvězdičky.

Není to klasický životopis, ve vyprávění autor přeskakuje z minulosti do přítomnosti a naopak, to se mi na tom nelíbilo.
Samozřejmě kromě střípků jeho života tam najdeme i některé zajímavé myšlenky. Ale jak napsala karolina0346 stačilo by,kdyby knihy měla daleko méně stránek.

" Odpustit sobě samým je stejně důležité jako ospuštění druhým. Dělám chyby. Tak jako vy. Chováme se špatně k lidem. Nespravedlivě je soudíme. Všichni děláme hloupost. Klíčem je udělat krok zpět, přiznat, že se to nepovedlo, omluvit se poškozeným stranám, slíbit,že budeme lepší, odpustit si a jít dál. To je postoj, se kterým se dá žít! "

Kniha Život bez hranic v seznamech

Nick Vujicic
australská, 1982