Život dlhý takmer štyri týždne přehled

Život dlhý takmer štyri týždne
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85360/zivot-dlhy-takmer-styri-tyzdne-85360.jpg 3 2 2

„Život je len množina spomienok. Možno najviac tak štyri týždne... Ostatné hodiny a minúty možno zahodiť do smetí..." Penzionovaný gymnaziálny učiteľ matematiky, strávi štyri týždne v dome na vidieku u príbuzných, ktorí odišli na dovolenku do zahraničia. V nemenovanom mestečku na juhu Slovenska sa zoznámi s bezdomovcom, bývalým potrestaným a väzneným dôstojníkom. Spovedajú sa navzájom zo svojich životných tajomstiev, výčitiek svedomia a neúspechov. Je to rozprávanie o polstoročí slovenského života. Konfrontujú sa dva životné osudy, dva údely, ktoré zároveň znamenajú dvojaké, vzájomne nezlučiteľné životné stratégie.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život dlhý takmer štyri týždne. Přihlašte se a napište ho.

Marek.Sc
20.04.2020 4 z 5

Kniha je nie je určená pre každého. Pre mňa to bolo trochu viac komplikovanejšie čítanie a mne neponúkla to, čo som očakával. Sto ľudí, sto chutí. Kniha je písaná o živote a melancholickej tragédií človeka poznačeného svojou dobou. Hodnotí a rekapituluje svoj život. Pekná veta na obálke knihy, ktorá ale už bola niekde povedaná. Možno ju nebudem citovať správne , ale význam je podobný. Keď človek umiera, umiera dva razy. Raz keď ho pochovávajú do zeme a druhýkrát keď o ňom prestanú rozprávať všetci priatelia. V tomto duchu je aj kniha. O rekapitulácii života. Tí ktorí majú radi tento žáner, tak im knihu možno napriek mojej inej osobnej skúsenosti, odporúčam.

Kniha Život dlhý takmer štyri týždne v seznamech

Lajos Grendel
maďarská, 1948 - 2018