Život elfů přehled

Život elfů
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414734/bmid_zivot-elfu-aJe-414734.jpg 3 51 51

Byl večer a hustě sněžilo. Na vnějších schodech jedné burgundské farmy a u kostela v italských Abruzzách se našla dvě novorozená děvčátka. Jedna z nich dostala jméno Maria, druhá Clara. Obě siroty vyrůstají každá ve své zemi mezi venkovany a drsnými horaly, kteří je přijali za své. Neznají se, přesto je mezi nimi tajné pouto. Je tady však vážná hrozba, tíží lidský druh a pouze Maria a Clara mohou společnými silami zhatit plány zbloudilého elfa. Jakmile se obě dívenky spojí, bude je čekat dlouhá bitva…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Jota

La vie des elfes, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Život elfů. Přihlašte se a napište ho.

kopeceli
14.07.2024 4 z 5

Kladem knihy je krásný poetický jazyk, který předkládá čtenáři obrazy v nesnadné formě. Proto myslím, že je to kniha vhodná převážně pro přemýšlivé mládí, jež ale zároveň už poznalo trpělivost.
Čtení ztěžují velmi malá písmena a hustý text, pro staršího člověka se pak čtení stává bojem neztratit se a přichází o schopnost porozumět. Domnívám se, že i to může být důvodem tak nízkého hodnocení.
Já jsem se v textu ztrácela. Předkládané obrazy mi nebyly vždycky jasné, od půlky jsem se cítila unavená. Pár dní jsem odpočala a pak teprve dočetla.

uzivatel2300
26.02.2024 4 z 5

Knihu jsem první po pár kapitolách odložila. Ale poté, co jsem se k ní téměř po dvou měsících vrátila, jsem byla velmi příjemně překvapena a měla jsem pocit zadostiučinění myslíce si, že jsem rozlouskla lyrickou stavbu co zde převládá (nikoliv příběh) při některých částech jsem měla na krajíčku. Bylo to krásné...

honyczek
05.02.2024 4 z 5

Hodně zasněná kniha. Na konci knihy si říkám, zda ještě má příběh nějaké pokračování, něco by to ještě chtělo.

Knižní novinky (31. týden)

28.07.2019

Venkovská krajina chrání před zlem, pokud je srdce čisté.

Opravdová víra, jak známo, se málo stará o kostel, je to přijetí záhad a ochota obsáhnout celou škálu přesvědčení, díky nimž pak snadněji odolává svodům k přílišnému sektářství.

Války se odehrávají na bitevních polích, ale rozhodují se v pokojích guvernérů, a to jsou mistři v zacházení se smyšlenkami.

Kniha Život elfů v seznamech

elfové francouzská literatura tajemství fantasy

Muriel Barbery
francouzská, 1969